Pazar'a tarihi yatırım

Başbakan Erdoğan Rize'de özel firmanın yapacağı dev yatırıma karşılık Pazar'da da 7-8 trilyona mal olacak okul projesinin sözünü aldı.

YÖREDEN HABER 14.06.2014 17:06:55 10 0
Pazar

HAVAALANI AÇIKLAMASI
Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde hemşerilerine seslenen Başbakan Erdoğan, Rize - Artvin Havalimanının Çayeli - Pazar arasında kızkulesi bölgesinde yapılacağını kaydederek çalışmaların sürdüğünü ifade etti.


Pazar Çayeli arasında Kız kalesi mevkiinde de inşallah Artvin-Rize havaalanını inşa edeceğiz. Onun çalışmaları da şu anda devam ediyor. Hem Artvinli kardeşim, Rizeli kardeşim, ister Trabzonu, ister Artvin-Rize havalimanını kullanacak. Alternatif arttıkça işimiz kolaylaşacak.

YENİ YATIRIM SÖZÜ
 Rize'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışını yaptıkları tesislerin arasında özel bir firmaya ait yatırımın bulunduğunu ifade ederek 'Dünyanın en büyük doğalgaz sıvılaştırma tesisi de bunlar arasında. Mehmet Kutman'a ait Naturel Gaz SNC Tesisi de var' dedi.

İşadamı Kutman’ın Rize`ye uzun süredir gelmediğini söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan, bundan sonra sık sık gelmesini tavsiye ederek dedelerinin topraklarını ziyaret etmesini ve yeni yatırımlar yapmasını istedi.

Pazar`da bulunan kamu arazisi üzerine bir yatırım sözü alan Başbakan Erdoğan’ın mikrofon uzattığı Kutman da, 'Bölgeye yatırımlarımız devam edecek' cevabını verdi.

Kutman, Pazar Hamidiye Mevkiindeki eski Orman Deposu olarak kullanılan yaklaşık 20 dönümlük arazide 7-8 trilyona mal olacak çok amaçlı ve bölgeye hitap edecek bir Anadolu İmam Hatip Lisesi yapacak.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI