Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi üretiyor

RTE Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde geçen yıl denemesi yapılan karpuzdan bu yıl yöreye uygun model belirlenince ortaya bu görüntü çıktı.

YÖREDEN HABER 23.09.2014 09:01:03 41 0
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi üretiyor
O,DÖNEMDE BAŞBAKAN OLAN VE ŞİMDİ CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA HALK TARAFINDAN İLK KEZ YAPILAN OYLAMADA SEÇİLEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN RİZE MİTİNGİNDE 'RİZE SAĞLIKTA,PAZAR TARIMDA ÖNCÜ OLACAK' açıklaması gerçek oluyor.

Rize’nin Pazar İlçesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi deneme bahçesinde yetiştirilen karpuzlar, irilik ve kaliteleriyle dikkat çekiyor.
karpuz2.20140922215624.jpg
Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, geçen yıl araştırma amaçlı fidesini ekerek yetiştirdikleri karpuzlardan sonra bu yıl özel tohumlarla gerçekleştirdikleri ekimden yüzde yüz olumlu sonuç aldıklarını ifade ederek, “Geçen yıl Adana’da yetiştirilen karpuz fidelerinden adaptasyon olup olmayacağını deneme amaçlı 10 adet aldık. Haziran ayının ortasında dikmemize rağmen 10 kilonun üzerinde karpuzlar yetişmişti. Bu yıl ise getirdiğimiz tohumlarla denememizi tamamladık. Yaklaşık 20 kiloluk çok nefis karpuzlar yetişti. Bu yörenin insanı artık karpuzunu kendi tarlasında rahatlıkla yetiştirebilir. Üniversitelerin bir amacı da budur; yöre çiftçimize toprağına uygun ürün yetiştirmede yardımcı olmaya hazırız. Fakültemizde tarla ve bahçe bitkileri ile ilgili 2 bölümümüz mevcut. Yine yüksekokulumuzda da hem Organik Tarım hem de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümleri var. Yüksekokulumuzda kontenjanlarda doluluk oranı üst seviyede. Fakültemizde de geçen yıl eğitime başladık ve yavaş yavaş adaptasyonumuzu tamamlıyoruz. 25 Eylül’e kadar ek kontenjan kayıtları devam ediyor. Hem Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve hem de Pazar Meslek Yüksekokulunda ek kontenjanla öğrenci kayıtları devam etmektedir.” dedi.
karpuz1.20140922215657.jpg
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI