Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Canlı Yayında

Doğan Başaran 'ın sunduğu 'NE YAPILMALI' Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa bilimleri Fakültesinde gerçekleşen program 'ÇAY TARIMI' 03.01.2016 Pazar(bugün ) Çiftçi TV de canlı yayında tartışıldı.

YÖREDEN HABER 3.01.2016 14:50:00 73 0
Pazar Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Canlı Yayında
Program Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Fatih Seyis 'in Açılış konuşması yaptığı program; Rize, ÇAYKUR Tarım Daire Bşk Vek. Semih Mercan, Rize Ticaret Borsası Meclis Bşk Resul Okumuş, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akbulut, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Yusuf Şavşatlı, Yrd. Doç. Dr. Kezban Yazıcı ve Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce’ nin Katılımıyla gerçekleşti.



Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Pazar MYO öğrencilerine yönelik ve öğrencilerin katılımları ile düzenlenen bu programda, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce “Üretici Açısından Çay’ın Durumu” ‘ nu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul OKUMUŞ “Özel Sektör Açısından Çay” konusunu, Yrd. Doç. Dr. Keziban YAZICI “Çay’ a Akademik Bakış”, Doç. Dr. Mustafa AKBULUT “Rize’ de Bahçe Bitkilerinin Önemi”, Yrd. Doç. Dr. Yusuf ŞAVŞATLI “ Rize’ de Tarla Bitkilerinin Önemi” ve ÇAYKUR Tarım Dairesi Başkan Vekili Semih MERCAN’ da “Organik Çay konusunda” düşüncelerini dile getirdiler.



Çay Tarımı hakkında bilgi veren yöneticiler daha sonra Fakülte ve MYO öğrencilerinin sorularını cevapladılar.


Yaklaşık iki saat süren canlı yayın Programının sonunda öğrenciler ile soru cevap şeklinde geçen kısımda, MYO mezunlarının iş bulma durumu, çay tarımı ve sorunları, çaya ek gelir getirecek ürünlerin durumu konuları tartışıldı.












  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI