Pazar Ziraat Odası Çay Toplama ve Yevmiye Fiyatlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı

Pazar Ziraat Odası Çay Toplama ve Yevmiye Fiyatlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı

YÖREDEN HABER 15.05.2019 08:10:30 23 4
Pazar Ziraat Odası Çay Toplama ve Yevmiye Fiyatlarıyla ilgili bilgilendirme yaptı

PAZAR-Çay Kampanyasının başlamasıyla her yıl sorun haline gelen Çay Toplama, yevmiye ve barınma sorunları ile ilgili bu yıl İl Genelinde yeni uygulamalar devreye giriyor.

Konu ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenleyen Pazar Ziraat Odası, İlçeye bağlı tüm muhtarlar ve Çay üreticilerine bilgiler verdi.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce yaptığı açıklamalarda yeni devreye konan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İnce “Pazar ziraat odası başkanlığı olarak yaş çay sezonunun başlaması nedeniyle ilçemizde ki çay toplama yevmiye fiyatları aşırı derecede yükselmesi sonucu ziraat odası başkanlığımız ve kaymakamlığımızın da desteği ile çay toplama ile ilgili sorunları gidermek için proje hazırlamış bulunmaktayız” dedi.

Başkan Nurettin İnce “Hazırlanan proje gereği kaymakamlığımız, valiliğimiz, muhtarlarımız, ilgili kuruluşlarla, ilimizdeki ziraat odası başkanları ile yapılan toplantılar sonucunda ilçemiz için hazırlamış olduğumuz projemizi uygulamaya geçtik.

Projemizin uygulanması ile ilgili çalışmalarımız aşağıdaki gibi devam etmektedir;

  1. Aşamasında ilçemizde yerli çay işçisi olarak çalışacak işçi aramasına geçildi.
  2. Gürcü işçilerin bölgemizde çay bahçelerinde kontrollü çalışmaları için başbakanlık tarafından yayınlanan 2017/6 sayılı genelgesinin yaygın olarak uygulanması ve kaymakamlıkların muafiyet belgesi düzenlemesi için valimizin başkanlığında toplantı yaparak sorunlarla ilgili olarak taleplerimiz iletilmiştir.
  3. Gürcü vatandaşı olarak çay toplayan işçilerimizin alternatifi olarak batman ziraat odasınca tavsiye edilen batmanlı işçi vatandaşlarımızı ilçemize getirerek köyünde barınma yerini temin eden ve bu projede yer almak isteyen muhtarlarımızla birlikte çalışmalarımıza başladık.
  4. Ziraat odası başkanlığı olarak bu projede yer almayan köy muhtarlıklarına kesinlikle işçi temini yapılmayacaktır. İşçiler geldiği köydeki muhtarın kontrolünde o köydeki vatandaşlarımızın çaylarını toplayacaklardır.

Çay toplamadaki sorunlar hepimizin sorunudur. Onun için herkesin bu faaliyette duyarlı olarak görev alması ve hep birlikte başarıya ulaşmamız gerekmektedir.

Pazar ziraat odası olarak başlatılan bu projemize destek veren başta valiliğimize, kendi işi gibi kabullenerek yanımızda desteğini esirgemeyen ilçe kaymakamımıza, muhtarlarımıza ve batman ziraat odası başkanlığına teşekkür ediyorum. Bu projenin başarıya ulaşması çay üreticilerimizi rahatlatacaktır. Daha geniş bilgi köy muhtarlarımıza aktarılmıştır. Tüm çay müstahsillerimizin çiftçiler gününü kutluyor, hayırlı bir sezon geçirmesini rabbimden diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
Dagcı
15.05.2019 09:02:23
Gürcülerı gönderıpte taksıcılar ekmegndn etmynn lütfen bnce taksıcılar dan başlyn ancak önlenr

Erkan
15.05.2019 11:03:40
Batmanlı işçiler çay biçebılıyormu hani nerdeler.çay biçme fıyatları havada uçuşa geçti.bır fıyat nıye belirlenemiyor.tek bir yerden toplamalar yapılsa ve bir fıyat deyip dağıtım yapılsa fazla fıyatında önüne geçilirdi.rant var bu işte.

Yılmaz yılmaz
15.05.2019 15:26:21
Gurculerin sırtından haksız kazanç sağlayan kenelerle mücadele edilsin. Aracılar devreden çıksın fiyat 140 à düşer

Emanetçi
18.05.2019 18:25:31
Bir proje yaptık deyip işi muhtarların üstüne attınız gene bu da tutmayacak dedi dersiniz bende diyorumki gene öyleyada böyle o gürcüler o çay bahçelerine girecek çözüm yokmu çözüm var arayın beni çözüme ulaşın üretici kazansın devlet kazansın taksici kazansın istihdam olsun yani herkes kazansın kazan kazan

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı