Pazar Ziraat Odası Başkanı İnce, ”Çiftçilerimizi her türlü gelişmeden haberdar edeceğiz” dedi.

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de vaka sayısı artmaya başlayan Korona virüs nedeniyle bazı çay üreticileri tarlalarına girmek için virüsün bitmesini beklese de, bazı üreticiler tarlarında bakım yapmaya devam ediyor.

YÖREDEN HABER 30.03.2020 19:31:00 481 0
Pazar Ziraat Odası Başkanı İnce, ”Çiftçilerimizi her türlü gelişmeden haberdar edeceğiz” dedi.

PAZAR-Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de vaka sayısı artmaya başlayan Korona virüs nedeniyle bazı çay üreticileri tarlalarına girmek için virüsün bitmesini beklese de, bazı üreticiler tarlarında bakım yapmaya devam ediyor.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, İl dışındaki üreticilerimizi Korona virüse karşı uyararak gübreleme işlemlerini 1. Sürgünden sonraya bırakmalarını istedi. İnce “Bilindiği üzere Covid-19 Virüsü dünyada ve ülkemizde yayılım göstermektedir. Virüsün; Sağlık Bakanımız tarafından ülkemizin her tarafına yayıldığı kamuoyuna duyurulmuştur. Bu kapsamda virüsün bölgemizde de görüldüğü/görülebileceği anlamına gelmektedir. Devletimizin korunma önlemlerine ilaveten; çay gübrelemesi işi için bu günlerde, üreticilerimizin bölgemize gelmemesi ve bu işi birinci sürgün sonuna ertelemesinin Covid-19 Virüsünün yayılımını bölgemizde en aza indireceği, kendilerini yolculuktan kaynaklı riskten de koruyacağı yetkililer tarafından belirtilmektedir” dedi.

İl dışındaki çiftçilerimizin sıkıntılı bu günlerde virüs taşıma riski yüksek olduğundan dolayı, Ziraat Odalarımız ve diğer kurumlar, il dışından gelecek çiftçilerimizin gübre atma işini, Mayıs ayından sonra yapmasını uygun görmüştür” İfadelerini kullanan İnce, “İlçemizde ve köylerimizde yaşayan çiftçilerimize, ilgisi olmayan bu bilgilendirmeyi kötü niyetli kullanılarak, ÇAYKUR çay almayacak propagandasına çevirerek, çiftçilerimizi etkilemeye çalışılmaktadırlar. Bakanlığımızın genelgeleri olup bu konuda ülkemizde tüm tarımsal ürünlerin üretiminin yapılabilmesi için valiliklere genelge yayınlanmıştır. Pazar Ziraat Odası Başkanlığı olarak süreci takip etmekteyiz. Olumsuz bir konu olursa sizleri yine bilgilendireceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI