Pazar Yabancı Misafirlerini Ağırladı

Pazar Fen Lisesi ERASMUS K209 Projesi için yurt dışından gelen delegelere ilçedeki Minerva Otelde "hoşgeldiniz" kokteyli verdi.

YÖREDEN HABER 7.11.2018 13:54:56 73 0
Pazar Yabancı Misafirlerini Ağırladı

Lütfi Kobal

Geceye yurtdışından, Portekiz, Romanya ve Makedonya’dan gelen 8 kişilik heyet katılırken, Projenin 4. ortağı olan Litvanya bazı nedenlerden dolayı katılamadığı programa sabah okuldan gerçekleştirilen video konferans sistemi ile proje ortaklarına merhaba dedi.

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi’nin ilçe dışında bulunması nedeniyle katılamadığı ağırlama programına Belediye Başkanı Ahmet Basa, Milli Eğitim Bakanlık Müfettişi Yüksel Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, şube müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları, Halk Eğitim Müdürlüğü, eski Spor Bakan Danışmanı Hamza Kahramantürk ve Kaçkar Devlet Hastanesi Op. Dr. Köksal Tikbaş ile bazı özel konuklar iştirak etti.

Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Kamil Görmüş yabancı konuklara ve katılımcılara hoş geldiniz dedi. Ardından İngilizce Öğretmeni ve Proje Mimari Muazzez Tikbaş proje hakkında bilgiler verdi. Tikbaş, 'Proje kapsamında ilk olarak projeye katılan Ülkelerin önce delegeleri Ülkemize gelerek hazırlamış olduğumuz ön çalışmalarımızı tanıyorlar daha sonra bu Ülkeleri temsil eden öğrenciler guruplar halinde Pazara geliyorlar, bizim öğrencilerle kaynaşarak, proje aşamamızı onlarla tek tek gerçekleştiriyoruz. 2 yıl boyunca devam edecek bu projede Demokrasi ve Eşitlik konusu işleniyor.
Ana amaç, okullarda nefrete yer vermeyen, eşitlikten yana olan, hangi etnik guruptan olunursa olunsun, din,dil,ırk, mezhep ayrımı yapılmayan, hoş görünün ön planda tutulduğu bir eğitim sistemini çocuklara aktarmak, öğretmek ve onlara bu düşünceyi kabullendirmektir.
Bu proje içinde 4 ülke gezip ve dolaşılacaktır. Farklı Ülkelerde elde edilen projelerin paylaşılması, Ülkeler içinde yapılan araştırmalar, ortaya konulan yeni gelişmelerin yaygınlaştırılması ve tanıtılması için Avrupa Birliği projelerine ihtiyaç vardır. Ayrıca kültürel farklılıktan doğan ortak sorunlara çözüm bulmak, ortak zekâyı daha iyi kullanarak, eğitim ve öğretim kalitesini artırmak, gelişen teknoloji ve bunları öğrenme metotlarını ülke içinde ve ülkeler arasında yayılmasını sağlamak için projeler yürüttük ve bunlarda başarılı olduk. Üretilen bu proje ile birçok öğrenciye yeni ufuklar açılacaktır. Bizim de amacımız budur. Bu Proje içinde her Ülke 24 öğrenci ile katılacak. Bu öğrencileri 4 ülkeye böleceğiz yani 6 öğrenci ile Ülkelere gidilecek. İlk olarak Portekiz’e sonra Makedonya‘ya, daha sonra Romanya’ya, son olarak da Litvanya’ya gidilecek. Tüm masraflar için 34.840.00 Auro hibe yardımı aldık. Bu parayı Avrupa Birliği karşılıyor. 2 veya 3 öğretmende öğrencilere eşlik edecek. Duruma göre 6 olan öğrenci sayısı artırılabilir.
Projemizin ana başlığı 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh olacaktır. İlk toplantı Ülkemizde oluyor. 2 yıl boyunca 4 Ülke dolaşılacak. İlk olarak öğrenciler değilde, Öğretmenler ve katılımcılar geliyor önce onlar ile görüşülecek, sonra öğrenci heyetleri gelecek.'

Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Bakanlık Müfettişi, Bakanlık Danışmanı, Op.Dr. Köksal Tikbaş yurt dışından gelen konuklara hediyelerini verdi.

Pazar’ı iki yıldır Türkiye Müzik Yarışmasında temsil eden Pazar Fen Lisesi Orkestrası yöresel parçalar çalarak konuklarla beraber horon oynandı. Gelen konuklar kendi Ülkelerinden de bazı oyun figürleri gösterdiler.

Gecenin sonunda ülkemize ve Pazar’ımıza gelen konuklar geceyi düzenleyenlere ve görmüş oldukları sıcak ilgiye teşekür etti. Aynı şekilde sizlerde bizim Ülkemize geldiğinizde sizleri en iyi şekilde ağırlayacağımıza emin olun dediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI