Pazar Şube Başkanlığı olağan kongresi yapıldı

Pazar Türk Hava Kurumu Eldeş ile devam

YÖREDEN HABER 18.04.2014 18:16:24 14 0
Pazar Şube Başkanlığı olağan kongresi yapıldı
Naci GÜVEN
Pazar Askeri Gazinosu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda mevcut Başkan Memduh Eldeş yeniden seçildi.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın da katıldığı, Divan Başkanlığını Hasan Cahit Erdeniz’in yaptığı tek liste ile gidilen seçimde 54 üyeden katılan 38’inin oybirliğiyle güven tazeledi.



Eski Hava Kuvvetleri mensubu olması nedeniyle havacılığa olan tutkusundan dolayı yıllardır Türk Hava Kurumu (THK) Pazar Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Rize Baro Avukatlarından Memduh Eldeş, “23 yıldır bu görevi yürütüyorum. Gönüllü bir arkadaş bulamadığım için görevimi bir dönem daha sürdürme kararı aldım. Gönüllü birisi ve bizimde görevi layıkıyla yapabileceğini inandığımız aday çıkarsa gelecek dönem ona devreder ve tüm desteğimizi veririz “ dedi.



Eldeş, birçok ilçede kurumun kapanma aşamasına geldiğini ve kapandığını ifade ederek, “Türk Hava Kurumu Cumhuriyet'in ilanından 16 ay sonra, 16 Şubat 1925'de Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün emirleriyle 'Türk Tayyare Cemiyeti' adıyla kurulmuştur. 1935’de alınan kongre kararı ile adı Türk Hava Kurumu olan Cemiyetin kuruluş amaçları da bizzat Ulu Önder Atatürk tarafından; Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, Havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak, Askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak, Havacılık faaliyetleri için gerekli araç ve gereçleri hazırlamak, Personel yetiştirmek ve uçan bir Türk Gençliği yaratmak olarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.



Yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Memduh Eldeş, Enes Tüylüoğlu, Fuat Öztürk, Orhan Yırtımcı ve Sadık Köseoğlu.

Denetleme Kurulu üyeliklerine, Ahmet Basa, Hayrettin Birol kılıç ve Adem Yıldız getirildi.

Büyük Genel Kurul delegesi olarak, Memduh Eldeş, Enes Tüylüoğlu ve Fuat Öztürk seçildi.








   

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI