Pazar Organik tarım merkezi olmada iddialı

Pazar Meslek Yüksek Okulu ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl’da Öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından meyve ve sebze üretimi başarı ile gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 18.08.2014 20:19:19 35 0
Pazar Organik tarım merkezi olmada iddialı
Mücahid UZUN
Pazar Meslek Yüksek Okulu ve Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatih Seyis yaptığı açıklamalarda şunları söyledi.
“Pazar Meslek Yüksekokulu ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak geçtiğimiz yıl piyasada satılan karpuz fidelerini satın alıp karpuz yetiştirmiştik.

Bu yıl ise karpuz yanında domates, hıyar, patlıcan ve biber fidelerini kendimiz tohumdan yetiştirerek hem seralarımızda, hem beton parsellerimiz de dikimini yaptık. Pazar’ımızın uygun iklimiyle bitkilerimiz kısa sürede fide döneminden meyveye yatma aşamasına geçerek ürün vermeye başlamışlardır. Gerek naylon sera ortamında, gerekse açık havada yetiştirmek suretiyle verim potansiyellerine bakmak istiyoruz.

Okulumuz görevlileri tarafından yapılan bu çalışmalar neticesinde bu ürün grubu bakımından yore olarak ve Okul alanımızda  yüksek potansiyele sahip olduğunu biliyoruz, bu çalışmalardan çıkacak sonuçlar bunu inşallah tekrar ortaya çıkaracaktır. 

Bu yıl adı geçen ürünlerde adaptasyon çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki yıl başlatacağımız 'Yerel sebzelerin toplanması ve değerlendirilmesi' BAP projesi kapsamında yerel sebze genotiplerini de denemeye alacağız ve yerel sebze türleri çalışmalarını da canlandırmak istiyoruz. Bu çalışmadan çıkacak sonuçlar ileride inşallah bölge çiftçimize ek gelir olarak fayda sağlayacaktır”.

 




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI