Pazar Müftüsü iki önemli konu hakkında açıklama yaptı

Pazar Müftülüğüne atanan Mustafa Düzgüney Cuma vaazında sosyal medya’dan gelen sorulara cevap verdi. Ayrıca her Cuma camide para toplama işine de açıklık getirdi.

YÖREDEN HABER 22.01.2016 13:35:56 730 0
Pazar Müftüsü iki önemli konu hakkında açıklama yaptı
Pazar ilçesine Ankara Beypazar’ı ilçesinden bir süre önce atan Müftü Düzgüney ilk olarak sabah namazından önce merkez Hatuniye Caminde hatim okutma ile başlattığı yeniliğe bu kez farklı bir açıklama ile devam etti.
 
Pazar Hatuniye Caminde 21.01.2016 Cuma(bugün) kalabalık cemaate yaptığı vaaz da iki konuya açıklık getirdi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN AÇIKLAMA
Müftü Düngüney kürsüden “ Sosyal medya da bir cemaat “Cami’ye namaz kılmak için geliyoruz. Allah’ın evinde huşu içinde ibadet amacıyla girdiğimiz camide bazı cemaatimiz sesli konuşmalar yapıyor. Dünya kelamının dışarıda bırakılması gereken Cami de böyle sesli konuşmak ibadetimizi olumsuz etkiliyor. Sizden ilk vaazınızda bu konuya açıklık getirmenizi rica ediyorum” dedi.

Düzgüney “ Öncelikle Sosyal medyanın gençlere, olumsuz kullanıldığında nelere sebebiyet vereceğini dile getirdi.Özellikle ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.Bunun birde olumlu yanı var.İşte bu açıklamayı yapan arkadaşımız son derece haklıdır. Cami’ler ibadet yerleridir. Konuşmak isteyenler namazdan önce erkenden gelip konuşabilirler. Ama namaz vakti konuşmak “ibadetlerin ihlasla yapılmasına mani olur” o yüzden dünya kelamının camide konuşulması doğru değildir. Cemaatimizin bu konulara azami dikkat etmesi gerekir” dedi.

CAMİ DE PARA TOPLANMASI

Düzgüney “Bende önce Pazar ilçesine bağlı 90’a yakın cami için, haftada bir para toplanıyordu. Ben Muhtarlarımız ile toplantı yaptım.”Bunun böyle olması doğru değildir” dedim. Bundan sonra Diyanet Vakfı olarak biz para toplayıp oradan ihtiyaçlarımızın karşılanmasını sağlayacağız” açıklamasını yaptı. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI