Pazar Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürü Yüksek Profesör oldu.

Yüksek,15 Yıl Artvin Orman Fakültesinde hızmet yaptıktan sonra 2009 Yılında O zamanın adıyla Rize Üniversitesine geçiş yaptı. 2009-2011 Yılları arasında Pazar Meslek Yüksekokulu kurucu müdürlüğünü yaptı.

YÖREDEN HABER 2.03.2016 10:39:04 236 0
Pazar Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürü Yüksek Profesör oldu.
2009 yıılında kurulan ve Pazar MYO'nun kurucu müdürü olan Doç. Dr. Turan Yüksek, Profesör oldu. 

Profesör Turan Yüksek'in Özgeçmişi;
Pazar Meslek Yüksekokulu kurucu müdürü Turan Yüksek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Profesör kadrosuna atandı.

Yüksek, 1994 Yılında Artvin Orman Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

15 Yıl Artvin Orman Fakültesinde hızmet yaptıktan sonra 2009 Yılında O zamanın adıyla Rize Üniversitesine geçiş yaptı. 2009-2011 Yılları arasında Pazar Meslek Yüksekokulu kurucu müdürlüğünü yaptı.

Kurucu müdürlüğü yanı sıra Bitki Toprak Araştırma Merkezi Müdürlüğünün kuruluş dosyası, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi kuruluş dosyası ve son olarakta Peyzaj Mimarlığı Bölümü kurucu bölüm başkanı olarak görev yaptı.

Yüksek, 1994 Yılında başladığı akademik görevinde bugüne kadar 13’ü uluslararası dergilerde olmak üzere toplam 76 akademik çalışma ve farklı kurumlar tarafından desteklenen 15 araştırma projesinde yürütücü veya araştırmacı olarak görev aldı.

Farklı kurumlar tarafından desteklenen 60’a yakın projede panelist/hakem olarak görev yaptı.

Turan Yüksek, Japonya’da orman toprakları, Amerika Birleşik devletlerinde ormanlık alanda yayılış yapan tıbbı bitkiler ve likapa konusunda çalışmalarda bulunan Yüksek, evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.
Yüksek iyi derecede İngilizce bilen Turan Yüksek’in detaylı özgeçmişine şu linkten ulaşabilirsinizhttp://aves.erdogan.edu.tr/turan.yuksek/ 

Kaçkar53.com olarak hocamıza başarılar diliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI