Pazar Kaymakamı Aslan'dan önemli açıklamalar

RENK projesi kapsamında köy ve mahalle muhtarları ve STK başkanlarının katılımı ile Pazar Fen Lisesi vizyonunun konuşulacağı “Farkındalık Yaratma “ toplantısı Pazar Belediyesi Kültür Salonunda yapıldı.

YÖREDEN HABER 19.01.2016 09:49:27 14 1
Pazar Kaymakamı Aslan
Programa katılan Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN burada yaptığı konuşmada bir yandan konukların konuşmasına cevap verirken, diğer yandan ise çok önemli konuları gündeme getirdi.

Aslan; Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Pazarda anaokullarıyla beraber yaklaşık 5800 öğrencimiz var, çok farklı eğitim öğretim kurumlarımız var, bu sene yapılan bir dönüşümle Pazar Anadolu Öğretmen Lisemizde Fen Lisesine dönüştü.

Yıllardır hedefimiz, amacımız olan daha üst seviyede, parlak zekaya sahip öğrencilerde daha iyi eğitim-öğretim yapabileceğimiz, daha donanımlı bir akademik kuruma kavuşmak gibi bir hayalimiz vardı.

Şükürler olsun bu yıl kavuştuk
.

Bizim için anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve her türlü liseye devam eden öğrencilerimiz özeldir.

Okul yönetimimiz pozitif ayrımcılık talep ediyor
.

En büyük pozitif ayrımcılık derslerinde en başarılı öğrencilerimizi Fen Lisesine göndermemizdir.

Bu toplumun Endüstri Meslek Lisesinden yetişecek öğrencilere de ihtiyacı vardır,
Fen Lisesinden yetişecek öğrencilere de ihtiyacı vardır.

Bu toplumun mühendislik fakültesine öğrenci gönderip, proje çizecek mühendise de ihtiyacı var, çizilmiş projeyi hayata geçirecek demir ustasına da ihtiyacı var.

Fen Lisemizin, okul aile birliğimizin, öğrencilerimizin talepleri haklıdır, makbuldür ve bizim için önemli görevlerdir.

En kısa zamanda bu talepleri yerine getirmek için mücadeleye devam ediyoruz.

Ancak talep edenlerle, eksik dediklerimizi yan yana koyduğumuzda var olanlar %90, eksik dediklerimiz %10. Bardağın neredeyse tamamına yakını doludur.

Bunu görerek motivasyonumuzu artırmalıyız.

Başarının yüzde 99’u istekli öğrenci, istekli öğretmendir. Kalan yüzde biri de duyarlı veli ve profesyonel yönetimdir, ben katılımcılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum
” dedi.
    

Anahtar Kelimeler:
Kenan akil
19.01.2016 12:11:31
akıllı adamın hali başka bütün okullar bizim ve bizim çocuklarımızın eğitim gördüğü özel yerlerdır.kaymakama katılmamak elde değil yok efendım benım okulum fen lisesı senın okulun imam hatip lisesi yok böyle bır ayrıcalık hepsı bizm hepsi özel eğitime baktığımızda şunu görmek kolay ilgili velılerın çocukları iyi ve başarılı özel dersler ve özel gayretlerle işi bitiriyorlar öğretmenlere sorsan biz çok çalışıyoruz başarıyoruz yüzde 1o veya yüzde 5 başarılı öğrenciler bir araştırın bunlar nasıl uğraşıyor nasıl mücadele verıyor yemıyor ders ücretı ödıyor ve çocuğunu mutlaka yetiştırıyor okul vermedı boşver demıyor bir yolunu bulup başarıyı elde edıyor okullarda verılen etüdler daha bireysel ve özel derslerle yapılmalı. bakın o zaman eğıtım kalitesı yüzde 20 lere çıkacaktır.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı