Pazar ilçesine yakışır.

Pazar ilçesine yakışır.

YÖREDEN HABER 26.08.2020 11:30:47 18 0
Pazar ilçesine yakışır.

Kaçkar53.com (Abdullah Uzun)

PAZAR-Tarihi ve kültürü ile Rize’nin eski ilçelerinden biri olan Pazar, konumu itibarıyla, RADAR-ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ- ASKERLİK ŞUBESİ vb. kurumların ilk adresidir.

Tarihi Kız Kulesi,4 gözlü kemer köprüsü ve Ciha Kalesi ise geçmişten günümüze stratejik konumunun ne kadar önemli olduğunun belgesidir.

Ve şimdilerde ise Havalimanı’nın ilçede yapılmakta olması hala bu konumunu taşıdığının göstergesidir.

GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARININ ADININ YAŞATILMASI

Bu tarihi Pazar ilçesinde, geçmişten günümüze yıllar önce (Pazar ilçesine bağlı olan ve daha sonra ilçe olan), komşularımızdan bile Belediye Başkanlığı yapanlar oldu.

Rahmetle andığımız bu saygın Belediye Başkanlarımızın kimliklerine, yakınlarına ulaşılarak PAZAR BELEDİYE Meclisi’nin alacağı kararla İlçenin belirli sokak veya caddelerine isimlerinin verilerek gelecek kuşaklara miras bırakmasının çok önemli bir hizmet olacağını düşünüyorum.

Böyle bir kararı alan meclis üyeleri de tarihe geçerek, gelecek kuşaklardan dua alacaklar ve hayırla yâd edileceklerdir. Bu hayırlı iş her zaman herkese fırsat olarak gelmez. Bu fırsat şu anki belediye meclisi üyelerine gelmiştir. Umarım bu fırsatı kaçırmazlar.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı