Pazar için sırada Sivil Havacılık Yüksekokulu var.

Pazar için sırada Sivil Havacılık Yüksekokulu var.

YÖREDEN HABER 5.07.2018 08:58:00 45 0
Pazar için sırada Sivil Havacılık Yüksekokulu var.

Kaçkar53.com

Pazar’da Radar, Havalimanı ve şimdi de Sivil Havacılık Lisesi kuruldu. Ardından Yüksekokul kurulacaktır. Ve bu Pazar için çok önemlidir. Rize’de Ak Parti 3 Milletvekili çıkardı. Vekiller daha yenidir. İleriki safhada yerelde siyaset yapanların ve STK ların bu işi gündeme getirerek takipçisi olması gerekir. Pazar basını olarak biz kamuoyuna ilk açıklamaları duyuruyoruz. Bundan sonra yapılacak olan çalışmaların da takipçisi olacağız. Siyasilerden, STK lardan ve Kurum ve kurumlardan gelen açıklamaları da sizlerle paylaşacağız.

OKUL HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Liseden, Yüksekokula oradan da 4 yıllık Fakülteye yatay geçiş sağlanacaktır.

Sivil Havacılık Yüksekokulu 4 yıllıktır.

Sivil Havacılık Fakültesi taban puanları ve bölüm kontenjanları ÖSYM’nin açıklamış olduğu veriler üzerinden derlenmiştir.

Türkiye’de ilk kez 1986’da ‘Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu’ olarak kuruldu.

Daha sonra Yüksekokulla birlikte Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak Eğitime devem ediyor. İş bulma sorunu da yok.

Kadın erkek müracaat edebiliyor. Bölümleri kendileri tercih ediyor.

Havacılık, teknolojinin en uç noktasında olan bir bilim dalıdır. Bu nedenle teknolojik gelişmelerin ilk ürünleri öncelikle havacılıkta uygulanır. Havacılık sektörünün en büyük gereksinimleri de kuşkusuz nitelikli personel ve onun eğitimidir. Türkiye’de ulusal ve uluslararası hava taşımacılığı diğer ülkelere göre çok daha hızlı artmaktadır. Bu da nitelikli insan gücü eğitimine çok daha fazla önem verilmesini ve kaynak ayrılmasını gerektirmektedir.

Yüksekokul havacılık sektöründeki nitelikli personel gereksinimini karşılamak amacıyla kurulmuştur. Yüksekokul, Uçak Gövde-Motor Bakımı, Uçak Elektrik-Elektronik Bakımı, Havacılık Yönetimi ve Pilotaj Bölümleri bulunmaktadır.

Öğrenciler, uçak, helikopter ve insansız hava araçlarının bakımı, onarımı ve yenilenmesi konularında eğitilmekte, staj ve iş yeri uygulamalarıyla meslek hayatına hazırlanmaktadırlar. Okulu, Ankara Esenboğa Havaalanında yeni açılan Sivil Havacılık Eğitim Merkezinde ise bakım bölümü öğrencilerimiz iş üstü eğitimlerini alma ve pratik çalışmalar yapma imkânına sahiptirler.

Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri ise, temel havacılık uçuş bilgileri, havaalanı ve terminal işletmeciliği, yer hizmetleri, uçuş emniyeti ve işletme (iletişim, bilgisayar, insan kaynakları) bilgileriyle donanmış olarak mezun olmaktadırlar. Yabancı dil bilen, teknolojiyi uygulayan, yeniliklere açık, kendini sürekli geliştiren, kısa sürede mevcut sisteme uyum sağlayan, takım çalışmasına önem veren işletmeci/yönetici olarak yetiştirilmektedirler.

Bölümün amacı 4 yıllık eğitimin sonunda, öğrencileri üniversite diploması ile pilot olarak mezun etmektir. Öğrenciler birinci yılın sonunda PPL(A) (Private Pilot Licence) lisanslarını, üçüncü yılın sonunda da ATPL(A) (Air Transport Pilot Licence) lisanslarını almaktadırlar.

Bilgi kaynak; Atılım Üniversitesi


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI