Pazar'da Sokağa Çıkma yasağı gelenler

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Pazar’da 65 yaş ve üzeri 5 bin 185 kişi ile kronik rahatsızlığı olanlar dışarı çıkmayacak.

YÖREDEN HABER 23.03.2020 11:35:00 118 0
Pazar

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Pazar’da 65 yaş ve üzeri 5 bin 185 kişi ile kronik rahatsızlığı olanlar dışarı çıkmayacak.

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız için koyduğu sokağa çıkma yasağından sonra Pazar Kaymakamlığı bünyesinde bakanlık genelgesi doğrultusunda Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

Konuyla ilgili Pazar Kaymakamlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Vefa Sosyal Destek Grubu, İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için temel ihtiyaçlarını karşılamak nedeniyle İlçemizde görev yapacak şekilde yapılandırıldı.
İlgili Genelge uyarınca İllerde valiler, ilçelerde kaymakamlar tarafından 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınacaktır. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilmiş olup 22 Mart 2020 Pazar günü İtibari ile Vefa Sosyal Destek Grubu Çalışmalarını başlatmıştır.”
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI