Pazar'da kurtuluş coşkusu

Pazar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü, törenle kutlandı.

YÖREDEN HABER 10.03.2017 14:44:34 351 0
Pazar

Fotoğraflar; Ali Akyıldız

İlçe 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı'na Pazar Kaymakamı Cevat Çelik, İlçe Garnizon Komutanı Hava Yüzbaşı Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Ahmet Basa, siyasi parti temsilcileri ile Pazar Şoförler Odası’nın çelenk sunumlarıyla başladı.


Törene Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Pazar Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yüksel Bulmuş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Erer, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, RTEÜ Pazar Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç, günün anlam ve önemini belirten şükran konuşmasını yaptı.

Ergenç yaptı “Ne yazık ki insanlık tarihinin son 4000 yıllık bölümünde savaşsız geçen yılların toplamı topu topu 280 yıl civarındadır” dedi.

Ergenç “Mustafa Kemal ATATÜRK ne demiş… ‘vatanın ve milletin hayatı tehlikeye düşmedikçe savaş bir cinayettir’ demiş…savaşa karar veren 20. Yüzyılın emperyel liderler ..biryandan Mustafa Kemal ATATÜRK….Aradaki farkı  aziz milletimiz biliyor ve hep bilecektir.

      Milyonları yok eden, anaları, gelinleri, ihtiyarları, çocukları yakan, hülyalarımızı kabusa dönüştüren, korku, terör, tecavüz, işkence ve talanı üreten onlarca savaşa rağmen neden hala barışı tesis edemedik. Sevgili Pazar’ lılar, işte 100 yıl önce sözde barış bülbülleri,100 yıl sonra Libya’nın, Irak’ın Filistin’in, Suriye’nin durumu. daha önceleri işgal edilen Afrika topluluğu. Vietnam, Kamboçya, Tayland, Afganistan… Orta Amerika’nın zavallı küçük devletleri… Emperyal canavar o kadar aç ve doyumsuz ki; bu doyumsuzluk yüzünden savaş baltaları hiç toprağa gömülmemiştir… Sevgili hemşerilerim. Sevgili öğrenciler…

     Her kurtuluş günlerinde sürekli savaşlardan, ateşten – baruttan konuşarak içinde yaşadığımız gerçekleri öteleyemez… Ulusumuzun geçmiş te ortaya koyduğu güzel şeyler için gururlanacağız… Yanlış şeylerinden de ders alacağız. Devletimizin ve Cumhuriyetimizin bekası için, ulusal birliğimizin ayakta kalabilmesi için birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Yönetici olarak bizlere düşen görev; demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işleyen, kimliği dili, dini ve mezhebi ne olursa olsun, sosyal hukuk devleti ve onun ay yıldızlı bayrağı altında yurtta sulh cihanda sulh ülküsünü şiar edinerek, ancak… Ulusumuzun onurundan, şeref ve haysiyetinden ödün vermeyerek dalgalanan bu şanlı bayrağı sizlere devretmektir.  

                                                                                                                                

  Bu duygu ve düşüncelerle bayramınızı kutlar,

Başta Devletimizin ve cumhuriyetimizin kurucucu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu vatan uğruna canlarını veren bütün aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken bu ebedi Türk yurdunun ve cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize şükran duygularımızı iletir, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım” dedi.

“Kurtuluş” konulu konuşmayı Pazar Ahmet Tahtakılıç Orta Okulu Tarih öğretmeni Recep Ali Önder yaptı. Ardından şiir dalında 1. olan TOKİ Ortaokulu öğrencisi Bedirhan Düzcan, Kompozisyon dalında ise 1. olan Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Seçil Çoruhlu eserlerini okudular.

Daha sonra Ahmet Tahtakılıç Orta Okulu’nun organize ettiği “Kurtuluş” konulu tiyatro öğrenciler tarafından sergilendi.


Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verilmesinin ardından halk oyunları gösterisiyle son buldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI