Pazar'da Kabotaj ve Denizcilik bayramı kutlandı

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramının 95.yılı Covid-19 salgını nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

YÖREDEN HABER 1.07.2021 10:42:16 54 0
Pazar

Mücahid UZUN

PAZAR-1 Temmuz 1926 tarihinde Cumhuriyet Türkiye’sinde çok önemli olan Kabotaj Kanunu yürürlüğe girdi.

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramının 95.yılı Covid-19 salgını nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

1 Temmuz 2021 Kabotaj ve Denizcilik Bayramının 95.yılı Covid-19 salgını nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

Kabotaj ve Denizcilik Bayramının 95. yılı Pazar Demokrasi Meydanında Liman Başkanı S.Süleyman Taşçı’nın Atatürk anıtına Çelenk sunumu saygı duruşu, istiklal marşı okunarak başlandı.

Törene, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, daire kurum amirleri, Siyasi Parti temsilcileri ve STK temsilcileri iştirak ettiler.

Kabotaj Kanununa göre Türkiye limanları ve Sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşıma ile kılavuzluk ve römorka hizmetlerinin bundan böyle Türk vatandaşları ile Türk bayrağı taşıyan gemiler ile yapılacağı karara bağlanmıştır.

Liman Başkanı Süleyman Taşçı yaptığı yazılı açıklamalarda; Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçemizde başka bir etkinlik yapılmayacak olup, öğleden sonra deniz şehitlerimizin anısına denize çelen bırakacağız” dedi.

Taşçı, “Türk Denizcilik sektörünün bugün güçlü altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla ülke ekonomisine büyük katkı sağladığı gibi, yerli ve milli gemilerimizin denizlere inmesi ile dosta güven, düşmana korku salmaktadır” diye konuştu.

Taşçı, “Ülkemiz dün olduğu gibi bugünde güvenliğimiz, refahımız ve bölgesel gücümüz denizlerde kurduğumuz ve kuracağımız hâkimiyetimize bağlıdır. Bu duygularla sizlerin ve bütün denizcilik camiasının Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutluyor bütün denizci şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI