Pazar'da Demokrasi Nöbeti

Rize Merkez ve İlçelerinde binlerce kişi sokaklara dökülerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Demokrasi Nöbeti’ ile destek verdi.

YÖREDEN HABER 16.07.2018 21:10:02 265 0
Pazar
PAZAR-15 Temmuz Zaferi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Pazar Belediyesi giriş salonunda akşam namazı sonrası Demokrasi nöbeti tutuldu.
Programa Kaymakamımız Hamza ÖZBİLGİ, Garnizon Komutanı Üsteğmen Coşkun KURTEŞ, Belediye Başkanı Ahmet BASA, Cumhuriyet Başsavcısı Emre TUNAY, Siyasi Parti temsilcileri,STK başkanları,Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi, şiirler ve 15 Temmuz gecesine ait sinevizyon gösterisi ile devam etti.
Programda Kaymakam Hamza ÖZBİLGİ ve Belediye Başkanı Ahmet BASA günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı. Saatler 00.13 'ü gösterirken tüm camilerden sala sesleri yükseldi.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa yaptığı konuşmada ' bundan iki yıl önce küçük bir grubun ülkemizde yaptığı kalkışma girişimi Dünya lideri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın halkımızı sokağa çağırması ile halkımızın tanklara ve toplara bakmaksızın önlerine geçmesi ile önlenmiştir.Fakat bu sırada ne yazıkki şehit ve gazilerimiz olmuştur.

Ben Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.Gazilerimize şifalar temenni ediyorum.Allah bir daha böyle menfur olayları ülkemize yaşatmasın.Sizlerinde katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum' dedi.
Pazar Kaymakamı Özbilgi yaptığı konuşmada;
'Saygıdeğer hazirun, kıymetli Pazarlı hemşehrilerim, değerli hanımefendiler beyfendiler, çok kıymetli gençler.
Yakın tarihimizin, belkide tüm zamanların en karanlık 15 Temmuz gününün 2. yıl dönümünü idrak etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. 15 Temmuz FETÖ hain saldırısına korkusuz direnen, kanlarını son damlasından kadar mücadele ederek, destan destan büyüyen aziz şehitlerimize Allahtan rahmet niyaz ediyorum. O zulmet dolu gecede fedakarca, kahramanca önünü arkasını düşünmeden işgalcilerin karşısına dikilen gazilerimize ve büyük Türk milletine şükran ve saygılarımı sunuyorum.
Değerli Pazarlılar; hiç şüphe yok ki Türk milleti tarih boyunca nice badireleri, belaları alt etmeyi ve üstesinden gelmeyi başarmıştır, bundan hepimiz onur ve gurur duymaktayız. Var olmanın elbette bir bedeli vardır ve bu gerçek milli vicdan tarafından bilinmektedir. Üzerinde yaşadığımız çetin ve zorlu coğrafyada yaşamanın herhalde ağır sonuçları olacaktır, nitekim bu zamana kadar da olmuştur. Türk milletinin hedefte olması, kutlu varlığı üzerinde oyunlar oynanması tesadüfi görülmemelidir.
Milli birlik ruhunu kaybedersek aziz vatanımıza göz dikmiş içimizdeki hainler ve dış mihrakların işlerini kolaylaştırmış oluruz. Tarihin sayfalarını karıştırdığımızda örneğine neredeyse hiç rastlayamayacağımız alçaklıklar ve akla, hayale sığmayacak şiddet dolu sahneler 15 Temmuz gecesinde yaşanmıştır. Çanakkale'de işgalcilerin yarım bırakmak zorunda kaldıkları zulmü hain FETÖ 'cular tamamlamak istemişlerdir.
Milli mücadelede kovalanan vatan düşmanları aradan geçen 94 yıl sonra bellerini doğrultup devşirdikleri pirensilvanyalı teröristlerle Türkiye 'yi önce teslim, daha sonra da tepeden tırnağa tasfiye etmeye çalışmışlardır. 15 Temmuz tarihi bir hesaplaşma tarifsiz bir ihanettir.
Bir yanda Türkiye diğer tarafta yedi düvel, bir yanda Necip Türk milleti diğer yanda aşağılık terör örgütleri 'pkk, pyd, deaş, fetö' ve arkalarındaki efendileri vardır. Fettulahçı terör örgütü ülkemize kastetmek için eline geçirdiği tüm imkanları kullanmıştır. Milletimizin alın teriyle alınan uçaklar, helikopterler kanunsuz bir şekilde uçurulmuş, tanklar, silahlar seksen milyona doğrultulmuştur.
15 Temmuz 200 yıl süren hesaplaşmanın ülkemize yapılan saldırıların son perdesiydi. Necip milletimizin ferasetiyle bu saldırılar püskürtüldü ve yedi düvele milletimizin gücünü ispatlamış olduk.
15 Temmuz direnişi büyük bir milattır. Emperyalistlere ve uşaklarına karşı verilmiş tarihi ve destansı mücadeledir.
15 Temmuz destanı devletle milletin aynı hedeflerde buluşmasını sağlayarak tarihi bir yürüyüşü başlatmamız demektir.
Bize düşen 15 Temmuz gecesi tankların önünde dimdik durarak ve yeri geldiğinde tankların altına yatarak yazdığımız destansı tarihi, ortaya koyduğumuz direniş mücadelesini, bir diriliş ruhuna dönüştürerek tarih yazmaktır.
Bu silahli darbe girişiminin başarısızlığa ugratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık, 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. Şairinde dediği gibi; 'Tasalanma yigidim, zaman bizden yanadır./ Külümüzden yükselen düşman bizden yanadır./ Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır./ Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.'
Allah bu necip milleti ilelebet payidar kılsın.' dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı