Pazar Çay Fabrikaları Konutlar içinde kaldı

Çaykur'a ait Pazar Çay Fabrikası ve Kirazlık Çay Fabrikaları adeta konutlarla sarıldı.

YÖREDEN HABER 24.03.2014 22:21:22 69 1
Pazar Çay Fabrikaları Konutlar içinde kaldı
Pazar İlçesinde bulunan Pazar Çay Fabrikası ve Kirazlık Çay Fabrikasının bulunduğu alan yeniden inşa edilen konutlarla adeta kuşatıldı.

Bu iki Fabrikanın taşınması ile ilgili Bir süre önce Pazar AK Parti İlçe Başkanı Adem Yıldız ve Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa TOKİ yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde bu yerlerin Kocaköprü Köyündeki Çaykur arazisine taşınıp,bu alanda TOKİ Konut yapacağı konuşuldu.

Uzmanlar incelemelerde bulundu.Bu süreçte O Dönemde bizde bu yerlerin Fakülte arazisi olarak tahsis edilmesini istemiştik.

Daha sonra Rezidans yapılacağı gündeme geldi.Hala tam olarak karar verilemedi.O dönem yazılanlardan bir kısmını sizlerle tekrar paylaşıyorum.

TOKİ, Çaykur'un Kirazlık ve Pazar Çay fabrikalarının olduğu yeri devralarak toplu konut yapacak. Karşılığında ise 400 tonluk fabrika kuracak.
AK Parti Pazar İlçe Başkanı Adem Yıldız ve Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise ' projeyle 130 ve 150 ton kapasiteli Pazar ve Kirazlık çay fabrikalarının yerine daha uygun bir yerde 400 ton kapasiteli modern bir çay fabrikası kurulacağını ifade ederek, “Toplam 280 ton kapasiteli Pazar ve Kirazlık çay fabrikalarının yerlerini devralacak olan TOKİ, Çaykur’un Hemşin yolu üzerindeki boş arazisine 400 ton kapasiteli yeni modern bir çay fabrikası kuracak. Ardından da Kirazlık Mahallesi’ndeki 2 fabrikanın kaldırılacağı 50 dönümlük arsada 600 konutluk süper bir projeyi başlatacak. Pazar’ın önü açılacak, yeni ve modern bir alana kavuşulacak. Hem Pazar’ın toplu konut ihtiyacı büyük oranda çözüme kavuşmuş olacak hem de Pazar, belki de Çaykur’un en kapsamlı ve en modern, en büyük fabrikasına sahip olacak. Bugünkü inceleme ile çalışmalarımızı resmen başlatmış olduk. Pazarımıza hayırlı olsun.” dedi. 


O dönem bizimde bu konuda yazdığımız yazıların birinde şunları söylemişti.
 
Birinci ve öncelikli yer şu an Kirazlık mevkiinde kurulu bulunan Pazar ve Kirazlık çay fabrikalarının bulunduğu arsalardır.

Siyasi irade buna sıcak bakarsa, sivil toplum kuruluşları ve muhalefete mensup siyasi parti başkanları da bu işe el atacak olursa Pazar’ın önünü açacak çok hayırlı bir işe öncülük yapmış olacaklardır.

Çaykur’un bundan hiçbir zararı olmayacağı gibi kazancı olacaktır.

Kocaköprü Köyü’ndeki arazisi üzerinde kurulacak olan 400 bin ton kapasiteli fabrika hem Pazar’ın yükünü azaltır hem de Çaykur’u sıkıntıya sokmaz.
SONUÇ
Bugün bu alan artık Sanayi alanı olmaktan çıkmıştır.Bu yer KENTSEL dönüşümle yeniden farklı bir yapılanmaya uygun hale gelmesi gerekir.En Önemlisi ise Pazar'ın önünü açacak ve uzun yıllar ihtiyaç olmaktan çıkacak bir Proje yapılarak değerlendirilmelidir.

Burada yapılan konutlar artık Fabrika çarklarının sesleri,oradan çıkacak zehirli gazlarla uzun süre bir arada kalamaz.Sizler için görüntüledik.

Anahtar Kelimeler:
halk konseyi
25.03.2014 18:02:28
sivil toplum kuruluşları ve muhalefete mensup siyasi parti başkanları da bu işe el atacak olursa pazarın önünü açacak çok hayırlı bir işe öncülük yapmış olacaklardır. söylenenlerin dışında farklı öneriler gelirse acaba ne olur?

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI