Pazar bu değerlerimize sahip çıkamıyor..

Kaçkar53.com olarak bizde bu değerli uzman kardeşimizin İlçemiz Pazar’ın fotoğraf ve belgesel türündeki kamera çekimlerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

YÖREDEN HABER 31.07.2021 12:13:00 72 0
Pazar bu değerlerimize sahip çıkamıyor..

ABDULLAH UZUN

Tarihi mazisi Rize ilinden de eskilere dayanan ilçemiz Pazar, geçmişten günümüze Türkiye’de her dalda söz sahibi olan birçok değerli insanımıza ev sahipliği yapmıştır.

Siyaset dünyasında, Tıp sahasına, Eğitim dalından, sportif aktivitelere vs. her sahada isim yapmış değerli şahsiyetlerimizin her dönemde varlığı devam etmiştir. Sanatçı, Yazar, Araştırmacı, Tarihçi, Sporcu, Akademisyen vs. tüm sahalarda Pazar patenti hala güncelliğini korumaya devam ediyor.

Fotoğraf ve Kamera çekimleri yaparak, birçok dalda ödül alan değerli sanatçı arkadaşlarımız var. Bunlar Pazar hariç, diğer ile ve ilçelerin belgesellerini çekerken, Pazar ilçemiz ne yazık ki bu değerlerimize sahip çıkmıyor veya çıkamıyor. Tarihi ilçemiz adına buna çok üzülüyorum.

Belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, siyasilerimizin birkaçı istisna dışında bu konuya hala yabancı olmalarına rağmen, Pazar, yatırımlarda ve değerli insan yetiştirmede yine ön saflarda yerini almaya devam ediyor.

İlçemizde yetişen ama birçoğumuz tarafından tanınmayan kişiler de var.

“Mum dibine ışık vermez” misali Yazarlarımız, Fotoğraf sanatçılarımız, Kameramanlarımız, Belgesel çekimleri yapan uzmanlarımız, hala kenarda köşede karşılıksız kendilerine yapılacak teklifleri bekliyorlar.

Söz konusu Pazar olunca, siyasi tarafgirliklerini bir köşeye bıraktıklarına inandığım bu kardeşlerimize bir gün mutlaka sahip çıkılacağına, sahip çıkanların olacağına inancım her zaman taze kalmıştır. Bu genç yeteneklere mutlaka imkânlar verilerek, kabiliyetlerini ve becerilerini ön plana çıkarmada öncülük yapmalıyız.

FERHAT AYARCI

Aslen Pazarlı Yeşilköy doğumlu, her sahada uzmanlaşmış çalışmaları var. Bileşim ve iletişim sahasından sonra şimdi de fotoğraf çekimleri, kamera çekimleri adına kısa sürede büyük yol kaydederek kimselerin haberi olmadan, kimseye yaptıklarını duyurmadan Pazar ilçemizin tarihi mekânlarını DRON ve IHA larla çekimler yaptı.

Kaçkar53.com olarak bizde bu değerli uzman kardeşimizin İlçemiz Pazar’ın fotoğraf ve belgesel türündeki kamera çekimlerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Pazar ilçemizi farklı karelerden fotoğraflayan, Kamera ile görüntüleyen Ferhat Ayarcı ’nın ilk kez Pazar adına yaptığı çekimleri sizlerle paylaşıyoruz. Kendisine hiçbir maddi katkı beklemeden ilçemiz adına yapmış olduğu bu kalıcı çalışmalardan dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı