Pazar Belediye İşçileri Daha Mutlu

Hizmet-İş Sendikası Rize Şubesi ile Pazar Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücretlerinde ve sosyal haklarında üst düzey iyileştirmeler yapılırken işçilerin maaşlarında ortalama yüzde 50 ile yüzde 90

YÖREDEN HABER 15.01.2021 18:34:00 20 2
Pazar Belediye İşçileri Daha Mutlu

Pazar Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası Rize Şubesi arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla tamamlandı.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın makamında düzenlenen protokol ile Başkan Basa ile Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesine imzaları attı. İmzalanan Toplu İş Sözleşmesiyle, çalışanlarının maaşlarında ve sosyal haklarında iyileştirme yapıldı.

Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, burada yaptığı açıklamada, yapılan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin ücretlerinde ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldığını kaydederek, “Üyelerimizin ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştirmek adına uzun mesailer harcadık, bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerimizin sonucunda varılan anlaşma ile üyelerimizin maaşlarında yüzde 50 ile yüzde 90 oranında artış sağladık. İmza altına aldığımız Toplu İş Sözleşmesiyle işçilerin günlük ücretleri en düşük 155 TL, en yüksek 190 TL oldu. Ayrıca sosyal yardım oranlarında da artış sağladık. Toplu İş Sözleşmesine devlet memurlarına ödenen aile ve çocuk yardımı, günlük 26 TL yemek yardımı, aylık 400 TL direksiyon primi, 350 TL sorumluluk zammı, temizlik-kanalizasyon ve mezbahane işlerinde çalışanlara 300 TL temizlik ve koku yardımı, 30 kr kıdem zammı, 60 yevmiye ikramiye, ilaveten 1250 TL bayram yardımı, 1250 kg kömür yakacak yardımı eklendi. 2 yılda ise taban ücret ve sosyal kalemlerde enflasyon oranında artış sağlandı. Önümüzdeki 2 yılı kapsayacak bu sözleşmenin işçilerimiz ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu sürece emek verenlere de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise yaptığı açıklamada, içerisinde bulundukları şartlarda verebileceklerinin en iyisini vermeye çalıştıklarını ifade ederek, belediye personelinin Hizmet İş Sendikası Rize Şubesi ile yaptığı sözleşmeyi imza altına aldıklarını kaydetti.

Basa, sözleşmenin herkes için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “2 yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesinin çalışanlarımıza, ailelerine ve belediyemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Hüseyin basa
15.01.2021 20:22:42
Bende pazar belediyesindeyim en az zam alanlardan biriyim dediğiniz gibi yüzde eli almadım bitip haberlerin hepsi yalan uyduruk haber

Nesli53
15.01.2021 20:42:43
Belediyenin yeni personel alımı ne zaman olacak

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı