Pazar Belediye Başkanlığından Asansörler İle ilgili Duyuru

Pazar Belediye Başkanlığı tarafından asansörlerinin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması ile ilgili bir açıklama yapıldı.

YÖREDEN HABER 23.03.2016 17:54:09 110 1
Pazar Belediye Başkanlığından Asansörler İle ilgili Duyuru
Belediye başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, asansörlü bina yöneticileri ve bina sahiplerinin dikkatine asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliği ve uygulamalar ile ilgili bilinmesi gereken hususlar, hakkında şu ifadelere yer verildi:
Asansörlerin tescili ile ilgili usul ve esaslar 24.06.2015 tarih ve 29396 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ve aynı tarihte yürürlüğe giren 'Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği' ile güncellenmiş bulunmaktadır. Tescil, bahsi geçen Yönetmeliğin 4. maddesinin 1. fıkrası 'j' bendinde asansörün resmi olarak ilgili idare tarafından kayıt altına alınması olarak tanımlanmış olup tescil işlemi söz konusu asansörün ilgili mevzuata göre uygunluğunun kontrolü değildir. 
Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği yürürlülük tarihi itibariyle;
Asansör yönetmeliği'nin (95/161AT) zorunlu uygulamaya girdiği 15.08.2014 tarihinden önce monte edilen ve halen kullanılmakta olan asansörün tescili ise bahsedilen yönetmeliğin 8. maddesine göre ilgili idare yani belediye tarafından yapılır.
Öte yandan, 23.04.2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6645 sayılı 'İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu'nun 84. maddesiyle 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15. maddesinin 1. fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir:
'5) Belediye sınırları içerisinde, yapı ruhsatı veya yapı kullanma izni hangi idare tarafından verilmiş olursa olsun, hizmete sunulacak olan asansörlerin tescilini yapmak, ilgili teknik mevzuat çerçevesinde yıllık periyodik kontrollerini yapmak ya da yetkilendirilmiş muayene kuruluşları aracılığıyla yaptırmak, gerekli hallerde asansörleri hizmet dışı bırakmak görev ve yetkileri Belediyelere verilmiştir.'              
Bu kapsamda; Belediyemiz A Tipi Muayene Kuruluşu olarak TMMOB Makina Mühendisleri Odası Rize il Temsilciliği ile protokol imzalamıştır.
Binanızda bulunan asansörün tescil veya Periyodik Bakım işlemlerinde Belediye ve ilgili kurumlar ile koordinasyonu sağlayacak bir asil bir de yedek bir sorumlunun belirlenmesi de gerekmektedir. Yukarıda anlatılan mevzuat ve uygulamalar doğrultusunda 1 ay içerisinde Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne gelerek asansörünüzün tescilini veya periyodik bakımını yaptırmanız zorunludur. Aksi halde ilgili mevzuat gereğince asansörünüz belediyemiz yetkilileri tarafından mühürlenerek kullanım dışı bırakılacaktır.

 

Anahtar Kelimeler:
ruhan gökmen.
23.03.2016 19:01:34
Soguk su emek ap asansörü gelip. Muhurlesinler. Çünkü para toplanamıyor heran bir kaza olabilir.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI