Paliç Hükümete Çay taban fiyatı sunuyor

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, artan yaş çay üretim maliyetlerini de göz önünde bulundurarak yaş çay için hükümetten 1 TL 60 kuruş talep edeceklerini duyurdu.

YÖREDEN HABER 1.05.2014 18:08:11 23 0
Paliç Hükümete Çay taban fiyatı sunuyor
Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç yaptığı basın açıklaması ile bu yıl için hükümetten talep edilecek 1 kilo yaş çay bedelini 1 TL 60 kuruş olarak açıkladı.

Paliç yaptığı açıklamada, “ 2013 yılında yaptığımız araştırmalarda çay üreticisinin mağdur edilmemesi için 1 kilo yaş çay yaprağına 1 TL 50 Kuruş verilmesini talep etmiştik. Bu talebimize rağmen geçtiğimiz yıl Çaykur tarafından alınacak yaş çayın kilogramı için 12 kuruşluk destekleme ödemesi ile birlikte 1 TL 35 kuruş verilmişti. Bu yıl talep edeceğimiz rakamı belirlemek için odalarımız ve diğer sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız istişareler neticesinde, artan üretim maliyetlerini de göz önünde bulundurarak 1 TL 60 kuruş talep etmeye karar verdik. İlgili bakanlığımızdan üreticilerimizin mağdur edilmemesi için 1 kilo aş çay yaprağına bu bedeli vermelerini talep edeceğiz.”dedi.

Paliç, bu yıl Mart ayında yağan kardan dolayı yaklaşık yüzde 15’lik bir ürün kaybı beklediklerini belirtti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI