Ovit tünelinde 100 kişilik ekip inceleme yaptı

İncelemelerde Bulunmak Üzere Beraberindeki Heyetle Birlikte Ovit Tünele Giden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ovit Tünelindeki Çalışmaların Ciddi Bir Şekilde Devam Etiğini Belirterek Ovit Tüneli İle Birlikte Rizelilerin 130 Yıllık Ha

YÖREDEN HABER 19.05.2014 17:24:30 13 0
Ovit tünelinde 100 kişilik ekip inceleme yaptı
Bayram Ali Kavalcı
Öncelikle sizlere Ovit tünelinin yapımının yarısına gelindiği sevinçimi sizlere müjdelemek isterim.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Organize edilen, Rize Valisi Nurullah Çakır, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, İkizdere Kaymakamı Abdil Koç , RTSO Meclis Başkanı Ömer Ofluoğlu, Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ve Rize'de kurulu bulunan bir çok STK Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, RTSO Yönetim Kurulu üyeleriyle, Rize'de görev yapan yazılı ve görsel medya mensuplarının katıldığı Rize- Erzurum- Mardin (Sevgi Yolu)'un son durumu ile ilgili inceleme ve bilgilendirme gezisinde yapılan çalışmaları yerinde görmek hepimiz için oldukça faydalı oldu.

Ovit tünelinin Rize tarafındaki şantiye toplantı salonunda, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahhatin Bayramçavuş, Rize- İkizdere- İspir-Erzurum yolu Ovit tüneli ve bağlantı yolları yapımının ne aşamada devam ettiği çalışmalarıyla ilgili söylediklerini özetle sizlerin bilgisine aktarıyorum. Bayramçavuş, 'Rize'yi ve Karadeniz Bölgesini, Doğu ve Güneydoğu'yu Anadolu'ya bağlayacak ve yılın 12 ayı açık olacak olan bu tünel hizmete açıldığında, Rize'den, Mardin'e kadar bulunan tüm iller ve bölgelerin yakınlaşan bu ulaşım sayesinde, başta ticaret ve turizm açısından en hareketli güzergah olarak bu tarihi yol güzergahi yüzlerce il ve ilçe ile milyonlarca insana hizmet vermeye başlayacaktır. Bu proje kapsamındaki toplam tünel uzunluğu 14.3 kilometre olup, bağlantı yollarıyla birlikte tünel projesinin genel toplam uzunluğu 17.3 kilometredir. Bu proje Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise üçüncü en büyük ve en uzun tüneli olarak inşa edilmiş olacaktır. 12.6 kilometre tünel, 1.7 kilometre çığ tüneli olmak üzere toplam 14.3 km tünel ve 3.0 km. bağlantı yolundan oluşan projenin toplam uzunluğu 17.3 kilometredir. Projenin tamamlanması ile mevcut yol 3.8 kilometre, Rize- Erzurum yolu ise 45 kilometre kısalacaktır. Bu tünelin Erzurum yakasındaki ikinci en büyük tünel 7.2 kilometre ile Pazaryolu, Kırık tünelinden oluşacaktır. Çığ tünellerinin yapımı da hızla devam etmektedir.Tünelin iki yakasından 24 saat yapılan çalışmalarla bugün 9700 kilometreye gelinmiş bulunmaktadır. Bu da demek ki, artık tünelin yarısına gelmiş bulunmaktayız. Her hangi bir tehlike karşısında tünelde 50 adet araç kaçış ceplerimiz yapılmaktadır. Tüneldeki tüm yapılan çalışmalar AB standartlarına uygun yapılmaktadır. 2015 yılının ortalarına doğru tünelin iki tarafından ışık görülmüş olacaktır.'diye açıkladılar.

Yüklenici firmanın şantiye toplantı salonunda Ovit tünelini inceleme ve bilgilendirme gezisine katılan misafirlere, tünelin yapımı ile ilgili rakamsal bilgiler, tünelin karakteristik özellikleri, tünel tip kesitleri ve günlük ilerleme tablosu ile ilgili firmanın Kontrol Şefi Ali Kefli tarafından slayt gösteri eşliğinde misafirlere detaylı bilgiler aktarıldı. Tünelin başlangıcından bu zamana kadar çekilen fotoğraflarında gösterildiği bu brifingde şantiyede görevli yetkili personel tarafından çekilen fotoğraflar Rizeli basın mensupları ve geziye katılan bürokrat ve siyasetçilerin bir hayli beğenisini topladı.

Toplantı sonunda tünel görevlileri tarafından yolculuk yaptığımız otobüsle birlikte tünelin 1.km. yakınına kadar araçlarla ilerledik. Burada çalışan inşaat şefleri, ustaları ve işçilerle hep birlikte topluca hatıra fotoğrafları çektirdik. Tünelde basın mensuplarına konuşan, Rize Valisi Nurullah Çakır, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun 130 yıldır konuşulan ve büyük özlemlerle beklenen bu dağın 12 ay ulaşıma açık olması özlemlerinin son bulmasının şükrünü yaşadıklarını, bu yol ile Rize- Erzurum, Mardin sevgi yolunun çok şeyi değiştireceğine vurgu yaptılar. Bu eserin yapılmasının artık şart olduğu kararını veren, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Karayolları 10 Bölge Müdürüne, yüklenici firma yetkililerine, tüm mühendislere, şeflere, işçilere ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler. tüm çalışanlara kazasız sağlıklı çalışmalar dilediler.

Ovit tünelinin yapım çalışmalarının tam ortasında bu önemli geziyi düzenleyen, RTSO Başkanı Şaban Azizi Karamehmetoğlu'na ve odanın görevli yönetici ve personellerine tüm davetlilere gezi boyunca vermiş oldukları kusursuz hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca gezi öncesi Ken-Çay Fabrikasında Ovit tüneli inceleme gezisine katılan 100 kişiye yakın davetliye sabah kahvaltı veren, Kendirli Belediye Başkanı Alattin Serdar ve Fabrika Müdürü İsmail Köse'ye de şahsım ve tüm davetliler adına teşekkürlerimiziz sunarım
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı