OSMANLI OCAKLARI RİZE İL BAŞKANLIĞI AÇILIŞI YAPILDI

Genel merkezi 2009 yılında Ankara’da kurulan, 53 ilde ve 20 ülkede teşkilatlanmasını tamamlamış Osmanlı Ocakları, 11 Ekim 2014 Cumartesi, Karadeniz Bölge Başkanlığı ve Rize İl Başkanlığını açtı.

YÖREDEN HABER 12.10.2014 16:45:11 15 0
OSMANLI OCAKLARI RİZE İL BAŞKANLIĞI AÇILIŞI YAPILDI
Osmanlı Ocakları, Genel Başkan Sn. Kadir CANPOLAT, Karadeniz Bölge ve Rize İl Başkanı Sn. Kerim KESKİN, ülkemizin dört bir yanından gelen teşkilat bölge ve il başkanları ve diğer teşkilat mensuplarının, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Rize ziyareti programı protokolündeki katılımlarının ardından Bölge ve İl Başkanlığını, Ziraat bankası karşısı doktorlar sitesindeki yerini, Rize halkının yoğun katılımı eşliğinde hizmete açtı.


Karadeniz Bölge ve Rize İl Başkanı Sn. Kerim KESKİN, bu vesile ile basına yaptığı açıklamada şunları söyledi;
'1071 de büyük kahraman Alparslan han ile Anadolu kapılarını Türk İslam birliği için açmış , sonra 3 kıt'aya yayılmış 6 yüzyıl boyunca ahlakı, hoşgörüsü ve adaleti ile farklı din ve milletlere mensup toplumların kimliklerini değiştirmeden inançlarına saygı göstermiş Osmanlı Devleti ile günümüzde emsal teşkil eden bir cihan devletini kurmuş, Türkiye Cumhuriyeti ile bu mirası kanıyla yazdığı kutsal misakla korumuş ve yetiştirdiği dünya lideri ile hedeflenen muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir milletin mensupları olarak kefenli liderin kefenli askerleriyiz.


Osmanlı ocakları olarak, Osmanlı hoşgörüsünü ve ahlakını yaşayarak ve yaşatarak, 940 yıllık bu mirasa sahip çıkmayı ve bir elinde kuran bir elinde bilgisayar olan aydınlık yarınlara ışık tutan genç nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Anadolu topraklarında binlerce yıldır yaşayan farklı toplulukların kültürel çeşitliliği ve zenginliğiyle ortaya çıkmış sanatsal ve kültürel mirasımızı faaliyetlerimizle canlı tutmayı hedefliyoruz.

Yaşadığı coğrafyaya sahip çıkan çevreci projeleriyle, teknolojiyi hedefleyen bilimsel çalışmalarıyla, toplumla bütünleşmeyi amaçlayan kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleriyle sürekli gündemde kalacağız.

Türkü, kürdü, lazı, çerkezi ile milli birlik ve kardeşlik ideallerinde birleşerek , tek bayrak, tek milet ve tek devlet ülküsünde geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa edeceğiz. Milli kültürünü ve mana köklerini İslam dinamiklerine dayalı ortak düşünce sisteminden alan kan ve din kardeşlerimizle, fikri ve zikri noktada bütünleşerek, lider ülke olma yolunda lokomotif görevi göreceğiz.


Bu halisane duygu ve düşüncelerimizle kurduğumuz Osmanlı Ocaklarında, bilgi ve donanımlarıyla çalışmalarımıza katkı sağlayacak herkesi ocağımıza bekliyor, Ocağımızın bölge halkına ve ülkemize hayır getirmesini diliyorum'. dedi.













Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı