“ÖRÜMCEK ADAMLARI” GÖREVLERİNİN BAŞINDA

Karayolu kenarlarındaki yamaçlardan taş ve kaya parçalarının düşmesini önlemek için kayalıklara tırmanan endüstriyel dağcılar, yamaçta bulunan ve her an düşme tehlikesi içinde olan kayaları kontrolü bir şekilde düşürerek temizliyo

YÖREDEN HABER 26.03.2018 07:05:47 38 0
“ÖRÜMCEK ADAMLARI” GÖREVLERİNİN BAŞINDA

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de, karayolu kenarlarındaki yamaçlardan taş ve kaya parçalarının düşerek gerek yaralamalı gerekse ölümlü tehlikeler geçmişten günümüze yaşanmakta. Bu tehlikelerin trafiğin aktığı zamanda doğal yollarla gerçekleşmesi nedeniyle yaşanan tehlikeleri önlemek için, kara yolu üzerindeki kayalıklara tırmanarak her an düşme tehlikesi içinde olan kaya ve taş parçaları endüstriyel dağcılar tarafından kontrollü bir şekilde temizleniyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından, zemin kayması ve taş düşmesi sonucu meydana gelen kazaları önlemek ve doğal sit alanına zarar vermemek için Artvin- Şavşat kara yolu üzerinde profesyonel dağcılar çalışmalarını gerçekleştiriyor. Karayolunda ekiplerce trafik durdurulması ardından yamaca tırmanan profesyonel dağcılar ellerindeki aletleri kullanarak düşme tehlikesi içinde bulunan kaya parçalarını kontrolü bir şekilde yola düşürüyor. Sonra Karayolları iş makineleri tarafından yol temizlenerek trafiğe açılıyor. Yaklaşık 20 dakikada bir kesilen yolun ardından bu işlem gün boyu devam ediyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı