ORMAN YANGINLARI KORKUTTU

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Pazar günü Rize’nin Fındıklı İlçesi ve Hopa’nın Kemalpaşa İlçesinde Orman yangınları meydana geldi.

YÖREDEN HABER 11.01.2021 12:33:24 52 0
ORMAN YANGINLARI KORKUTTU

Hayati Akbaş

KEMALPAŞA-Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Pazar günü Rize’nin Fındıklı İlçesi ve Hopa’nın Kemalpaşa İlçesinde Orman yangınları meydana geldi.

İlk yangın Pazar günü öğle saatlerinde Fındıklı’da başladı. Araç ulaşımının olmadığı Aksu Mahallesi Perpu Mevkii, Sümer Köyü Güngören Mevkii, Liman Mahallesi Mayisine Mevkii tepelerine kadar yayılan yangın geçe geç saatlere kadar devam ediyordu..

Orman yangınına Fındıklı Belediyesi ve Kaçkar İtfaiyeler Birliği ekipleri tarafından müdahale edilirken vatandaşlarda itfaiye ekiplerine yardımcı olmaya devam ediyor.

Yangına koordineli müdahale edildiğini ve söndürme çalışmalarının devam ettiği ve yangının kontrol altına alınma çalışmalarına ara vermeden devam edildiği öğrenildi.

KEMALPAŞA KÖPRÜCÜ KÖYÜNDE DE ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Kemalpaşa’da Köprücü Köyünde de aksam saatlerinde çıkan Orman yangınına Kemalpaşa ve Hopa Belediyesi itfaiyeleri ve vatandaşların müdahalesi ile fazla yayılmadan söndürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesinden dolayı vatandaşların rehavete kapılarak bahçe temizliği yaptıkları ve topladıkları çalı-çırpıyı tutuşturmaları sonucu yangınların çıktığını ifade ederek “Bu duyarsızlıklar sonucu son 10 günde ilçede meydana gelen 5 yangına müdahale ettik. Lütfen bahçelerinizde gelişigüzel ateşler yakmayın. Olan Milli Servete oluyor. Bugün söndürebiliyoruz ama rüzgârlı bir havada meydana gelse Allah göstermesin bunu da başaramayabiliriz. Bölgemiz ormanlık ve yeşil alanla çevrili, lütfen duyarlı olalım” çağrısı yaptı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI