Onur Kılıç’ın ismini Gündoğdu’da yaşatalım

15 Temmuz Şehitlerinin İsmi Duraklara Verildi.Onur Kılıç’ın ismini Gündoğdu’da yaşatalım

YÖREDEN HABER 19.08.2016 07:40:28 33 0
Onur Kılıç’ın ismini Gündoğdu’da yaşatalım
Fatih Sultan KAR / İST.
 
İETT, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızın anısını yaşatmak amacıyla bazı durakların isimlerini değiştirdi.  Şehitlerimizin ikametgâhları dikkate alınarak yapılan uygulama ile 53 durağın ismi değiştirildi ve şehitlerimizin isimleri verildi. İstanbul’da şehit olan toplamda 90 kişinin isimlerine tamamlanması planlanıyor.  Bu uygulamada Rizeli hemşerilerimizde yer alıyor.
 
İsimleri duraklara verilen Rizeli Şehitlerimiz
İlçe
Eski Adı
Yeni Adı
Üsküdar
Nato Caddesi
Üsküdar
Çamlıca Kız Lisesi
Üsküdar
Kural
Ataşehir
Evren Sokak
Beykoz
Yeni Mahalle1
Ümraniye
Ümraniye
 
O koşarak şahadete biz seve seve adını verelim
İETT Genel Müdürlüğü’nün yaşadığı yerdeki durağa şehitlerimizin adını verme yolunda gösterdiği vefaya bizde artı sağlayalım ve şehit olan Rizeli hemşerilerimizin
İsimlerini memleketlerinde köylerinde, ilçelerindeki okullara verelim. Bu okullarda okuyacak olan gelecek nesillere onların kahramanlıklarını anlatalım. Okulumuzun adını taşıyan Onur Kılıç’ın “Baba, devletimiz karıştı, ihtilal oluyor, ben vatanı savunmaya gidiyorum” diyerek şahadete koşuşunu anlatalım.
 
Bu okulun ismi Onur Kılıç İlköğretim Okulu olsun
Onur Gündoğdu Ketenli Köyü’ndendi. Buradan Rize Valisi Sayın Erdoğan Bektaş’a ve Milli Eğitim Müdürü Sayın Şemsettin Durmuş Beye sesleniyorum: “Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde cuntacıların açtığı ateş sonucu kalbinden vurularak şehit olan 23 yaşındaki Gündoğdu’muzun Onur’u Onur Kılıç’ın ismini Gündoğdu Engindere de bulunan tabelasında Şahika Eğitim Kurumları Salih Kalkavan İlköğretim Okulu’na veriniz. Bu onur size yeter.
 
    

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI