“ÖNE ÇIK HAYAT KURTAR” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ…

Rize Belediyesi, Türk Kızılay’ı ve Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle organize edilen “Öne Çık, Hayat Kurtar” sloganıyla T.C Sağlık Bakanlığı işbirliği ile Belediye Meclis salonunda TÜRKÖK Kemik İliği Veri Bankasına akrab

YÖREDEN HABER 16.02.2017 20:19:59 36 0
“ÖNE ÇIK HAYAT KURTAR” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ…

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın eşi Menduha Kasap’da katıldı. Kan bağışı konusunda çok hassas olduğunu dile getiren Bayan Kasap, herkesin de bu konuda hassas olması gerektiğini belirtti. Bayan Kasap, sözlerine şu ifadelere yer verdi. “Özellikle kök hücre donörlük konusunda inşallah şehrimizde güzel bir çalışma yapacağız. İnsanlarımız bilmedikleri için korkuyorlar. Daha bilinçli bireyler oluşturmak için buradayız ve Doktorlarımız donörlüğün ne olduğunu ayrıntısıyla anlatacaklar hepimize ve bizlerde endişelerimizden kurtulacağız. Bu konudaki hassasiyetimin sebebi ise Annemi de Babamı da çok genç yaşta Kanser’den kaybettim. Nasıl bir acı olduğunu neler yaşandığını çok iyi biliyorum. Allah hiç kimseye yaşatmasın, yaşayanlara da acil şifalar versin. Bu konuda çalışacağız tedbirlerimizi alacağız. Takdiri de Allah’a bırakacağız. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıda;  Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran ve Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Kazanım Uzmanı Erdal Ayar, Güvenli Kan Temini Programı, TÜRKÖK Kök Hücre Bağışçısı Aday Eğitimi, Türk Kızılay’ı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi ve Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü faaliyetleri konularındaki sunumlarını yaparak, bilgilendirmede bulundular.

18-50 yaş arasındaki sağlıklı her vatandaşın  kimliğiyle beraber Tuzcuoğlu Memişağa parkı yanında bulunan Kan aracına başvurması halinde, verdikleri kan ile ülkemizde veya dünyanın başka bir ülkesinde  bir insanın hayatını kurtarmaya  umut olunacağı her bir vatandaşın bu konuya destek olması gerektiğinin altı çizildi.

Toplantı, Destek verenlere Teşekkür plaket takdimi ve Bayan Kasap’ın Kök Hücre bağışı için verdiği kan’la donörlük adayı olmasıyla sona erdirildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI