ODALAR MÜŞTEREK TOPLANTISI HOPA TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Artvin’de buluna Ticaret ve Sanayi Odaları 2021 yılı ilk müşterek toplantısını Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 1.04.2021 12:29:27 52 0
ODALAR MÜŞTEREK TOPLANTISI HOPA TSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin’de buluna Ticaret ve Sanayi Odaları 2021 yılı ilk müşterek toplantısını Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Hopa TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Meclis Başkanı Gökhan Bıyıklı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Okan Poyraz ve Şükrü Aydemir, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arslan, Artvin TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Öztürk, TOBB Artvin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Nur Ersöz, Borçka TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Merttürk, Arhavi TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Kesim, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Ataselim, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özdemir, TOBB Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Görevlisi Mehmet Okan ve Odaların Genel Sekreterleri katıldı.

Toplantıda Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek’ in açılış konuşmasının ardından tüm katılımcılar kendilerini tanıttı. Toplantının gündem maddeleri Covid-19 Pandemisi ’nin etkileri, Coğrafi İşaret tescili ürünlerin sayısının artırılması, Artvin turizmi ile ilgili tüm odaların katılımıyla ortak bir projenin hayata geçirilmesi ve TOBB Akademik Danışmanı ile il boyutunda yapılabilecek çalışmalar ele alınan konu başlıkları oldu.

Covid-19 Pandemisi’nin etkileri ile ilgili Oda Başkanları kendi üyeleri üzerinden yaşanan sorunlar hakkında görüş ve izlenimlerini paylaşırken, alınan tedbirler kapsamındaki işletmelerin kapatılması hususunda ortak bir çalışma hazırlanarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine iletilmesine karar verildi. Artvin turizmi ile iliği tüm odaların katılımıyla ortak bir projenin hayata geçirilmesi noktasında ise kalkınma ajansı ve benzeri kuruluşlar tarafından sağlanan finansman desteklerinin araştırılması gerektiği belirtilerek Akademik Danışman Okan’dan bu konuda araştırma yapılması talep edildi.

Artvin genelinde coğrafi işaret unvanı alan ürünlerle ilgili yapılan değerlendirmede Hopa TSO tarafından tescili alınan Hopa Laz Böreği ve başvuru süreci devam eden Hopa Hamsili Ekmeği ile Artvin TSO tarafından tescil alınan Puçuko’nun dışında tescil ettirilmesi ve geleceğe aktarılması gereken birçok ürün olduğuna dikkat çekilerek tescil edilebilecek ürünleri ile ilgili araştırma başlatılması kararlaştırıldı.

Müşterek Oda toplantısı birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI