Nusret Bayrakta Havalimanı İsmi ile Hamidiye’de KAÇKAR Üniversitesi için neler dedi.

Nusret Bayrakta Havalimanı İsmi ile Hamidiye’de KAÇKAR Üniversitesi için neler dedi.

YÖREDEN HABER 11.03.2019 08:53:49 39 3
Nusret Bayrakta Havalimanı İsmi ile Hamidiye’de KAÇKAR Üniversitesi için neler dedi.

PAZAR-Ak Parti eski Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Yerel seçimlerle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere Pazar İlçesine geldi. Burada yaptığı açıklamalarda Havalimanının isminin KAÇKAR olması gerektiğini söyledi. Bayraktar o dönemde ayrıca Kaçkar5.com’a 2014 yılında Hamidiye’de KAÇKAR Üniversitesi neden kurulmasın açıklaması da yapmıştı.

Rize'nin Pazar İlçesinde açıklamalarda bulunan AK Parti Eski Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize-Artvin Havalimanına ismi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Rize-Artvin Havalimanının Adının 'Recep Tayyip Erdoğan' olması yönünde bir arzuları olduğunu ancak, İstanbul Havalimanına daha da çok yakışacağını düşündüğünü ifade ederek, 'Rize ve Artvin Havalimanı Rize'nin ve Artvin'in ortak değeri olacağından, 'Kaçkar Havalimanı' isminin en ideal isim olacağı kanaatindeyim. Hem Artvin, hem de Rize Kaçkarların eteğinde yer alıyor. Hem Artvin'in gönlünü yapmış oluruz, Hem de Rize'nin' dedi.

Bu konu ile ilgili 11 Nisan 2014 tarihinde yazarımız Ali Akyıldız bir yazı kaleme almıştı.

İşte O yazı…

Bölge Havaalanı'na Kaçkar ismi yakışır

YAZININ TAMAMI İÇİN ALT LİNKİ TIKLA

http://www.kackar53.com/bolge-havaalanina-kackar-ismi-yakisir-makale,297.html

KONU İLE İLGİLİ HABERİMİZ

Tarih 25 Mart 2014

Nusret Bayraktar Pazar’da açıklama yaptı

Bu, şunu gösteriyor: Rize, Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin ve Arhavi dâhil bu bölge halkı bir araya gelip önkoşulsuz ortak bir çalışma yapacak olursa Rize-Artvin arasında mutlaka bir havaalanı kurulacaktır. Bu da bölgemize yeni bir ivme kazandırmış olur. Rize için şu an Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı başkanlığında çok büyük çalışmalar yapılıyor. Bölge olarak ve özellikle Pazar ve Ardeşen iki ayrı ilçe olmasına rağmen ortak amaç ve araçları olan kardeş kentler birlik ve beraberlik içinde hareket ettikleri takdirde bu bölgede, bu isim bana ait, “Kaçkar Havaalanı” gerçekleşecektir.

HABERİN TAMAMI İÇİN LİNKİ TIKLA

http://www.kackar53.com/yoreden-haber/nusret-bayraktar-ve-havaalani-seruveni-h4251.html

Ve…kaçkar53.com’un sorduğu

Hamidiye bölgesinde KAÇKAR Üniversitesi kurulabilir mi? Sorusuna

İkici sorum ise vekilimize oldu. Kendisine, “Artık Hamidiye’de Kaçkar Üniversitesi’ni de kurabilir miyiz?” dedim. Bana, bundan önce havaalanı yapılması gerektiğini belirterek, “Yeni havaalanlarının kurulması için mevcut havaalanının bulunduğu il ile diğer bir il arasında 1 saat veya 100 km mesafe olması gerekiyor. Biz, Rize-Artvin arasında çevre düzeni koşulları, bölgenin estetik açısı, nüfus oranının artışı, yerleşim alanlarının şehirciliğe uygun olması, ulaşımın sorunsuz bir şekilde gerçekleşebileceği bir alanda havaalanı kurulabileceğini düşünüyoruz” cevabını verince ben de “Bu alan için Hamidiye bölgesi uygun bir yer olabilir mi?” diye sordum. Sayın vekil, “Neden olmasın? Onu zaman ve kamuoyu ile şartlar tayin eder” diyerek olumlu sinyal vermiş oldu.


Anahtar Kelimeler:
Mustafa Çiçek
11.03.2019 12:13:56
Kaçkar ismi bana aiittir kimse sahip çıkmasın sosyal medyada tarama yapılabilirse ortaya çıkar taa ilk gündeme geldiğinden beri. Editör , Değerli abim olsun tabii tebrik de ederim.Saygılarımla

Kara Lastikli
11.03.2019 12:43:32
Bu havalimanı Ardeşen sınırları içerisinde yapılsaydı 7 den 70 i Ardeşen Havalimanı olsun diye feryat ederdi.Bunlar uyanık tipler Pazar2ın tarihten gelen büyüklüğünü ve psikolojik üstünlüğünü ele geçirmesini istemiyorlar. Bodrum Dalaman Havalimanı oluyor, Milas Havalimanı oluyorda Pazar Havalimanı neden olmasın. Pazar'ı yönetenler önce Adliye Sarayı nın duvarına Pazar Adliye Sarayı yazacak, Adalet Bakanlığı oraya Pazar Adliye Sarayı diyor. Boş işleri Kaçkar travasını bırakın...

Cengiz yildirim
11.03.2019 16:55:25
Havalimaninin ismi üzerinde rize artvin havalimani her bolgeye hitap ediyor kaçkar olmasinin anlami ne. Olacaksa receb tayip erdogan olsun oda olmazsa PAZAR ,atina olsun oyle yaptilar hastanenin isminide pazar oluyodu kavgalarla kackar koydular sonucta ardesenin simgesi olan kackar $imdide havalimaninin ismini kaçkar koymak istiyolar kisaca arde$en yapin olsun bitsin

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI