NEFES KESEN OFF-ROAD YARIŞLARI

NEFES KESEN OFF-ROAD YARIŞLARI

YÖREDEN HABER 11.06.2019 11:05:58 31 0
NEFES KESEN OFF-ROAD YARIŞLARI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Borçka Demirciler Köyü Kela Mahallesinde gerçekleşen Off-Road yarışları nefes kesti.

İlki olarak ve sert zeminde özel olarak hazırlanan parkurdaki yarışlara Artvin'in yanı sıra Rize, Giresun, Ordu, Erzurum ve Gürcistan dan 45 ekip katıldı. 40 dönüm alan üzerindeki parkurda atlama rampası, lastik geçidi, derin çukur, çamur kanalları olmak üzere 15 zorlu kapı yer aldı.

Off-Road oyunlarının S1 klasmanında yarışları sırasında ilk start veren Borçka Off-Road Kulüp Başkanı Tüncer Atan yönetiminde ki aracın içerisinde ilçe Belediye Başkanı Ercan Orhan’da yer aldı. Bu araç hızlı girdiği çamur çukurundaki arızalanması sebebiyle pistte kaldı. Arızalanan aracı çekici ile alandan uzaklaştırıldı.

İlçe Off-Road Spor Kulüp yetkilileri ve pilotlar, ilki olarak yapılan yarışma oldukça ilgi görmesine duydukları memnuniyetini dile getirdi.

Ayni gün Murgul Damar Köyünde Boğa güreşin denk getirilmesi izleyenleri ikiye bölerken, Boğa güreşi ve Off-Road yarışı arasında kıyaslama yapan izleyiciler, “Hayvanlar bir birlerini zarar verebiliyor ve acı çekiyor ve bazıları bundan heyecan duyuyor ve biz bundan rahatsız oluyoruz ama bu yarışta maddi hasar olabiliyor ama bizim tercihimiz bu spordan yana ifadeleri ile doğa harikası olan ilçelerini tanıtmaya çalıştılar” şeklinde beyanatlar verdiler.

Borçka’da sert zeminde nefes kesen Off-Road yarışları büyük ilgi görürken, Borçka semalarında motor sesleri yankılandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı