MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

YÖREDEN HABER 13.11.2019 13:03:44 36 0
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE 2 BİN FİDAN DİKİLDİ

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Artvin’de toplam 100 Bin Fidan, Şavşat’ta ise 2 Bin fidan yoğun bir katılımla düzenlenen etkinlikte toprakla buluşturuldu.

“11 Kasım Ağaçlandırma Seferberliği” nedeniyle 7 Kasım 2019 Perşembe günü yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle, “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; Milletimizin de desteği ile, her yıl 11 Kasım gününün “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak kutlanması uygun görülmüştür.” denilerek 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmiştir.

Bu çerçevede; Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11.11’de eşzamanlı olarak 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde yaklaşık bir milyon kişinin katılımıyla 11 milyon fidanın toprakla buluşturulma etkinliği düzenlendi.

“Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında Şavşat Yaşarköy-Cevizli Köyü yolu Erozyon Sahasında belirlenen zaman dilimi içerisinde 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Programa Kaymakamı Musa Göktaş’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Nihat Acar, Cumhuriyet Savcısı Sefa Göktürk, İlçe Jandarma Komutanı Alperen Doğanay, İlçe Emniyet Amiri V. Sefa Kurtkaya, Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı