MHP'DEN REKTÖR YILMAZ'A DESTEK

MHP İL BAŞKANI KAZMAZ 'YILMAZ'A KOMPLE KURDULAR !

YÖREDEN HABER 6.08.2013 17:36:36 13 1
MHP


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) yaşanan ilan krizinin ardından istifa eden Rektör Prof.Dr. Arif Yılmaz’a destek artıyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Yılmaz için başlattığı destek ziyaretleri sürerken siyasi partiler arasında ilk destek ziyareti MHP’den geldi. MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, Başkan Yardımcıları Dr. Zelkif Akgül ve Lale Parıltı ile birlikte RTEÜ Rektörlüğü’nden ayrılarak RTEÜ Tıp Fakültesi’ne geçen Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı buradaki makamında ziyaret etti.

Cem Kazmaz, destek sırasında istifadan dolayı duydukları üzüntüyü dile getirip destekleri ile Yılmaz’ın yanında olacaklarını söyledi. Yılmaz da, ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirip Kazmaz ve yönetimine teşekkür etti. 

Cem Kazmaz ziyaret sonrası düzenlediği basın açıklamasında, Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın bir tuzak ve komplo ile karşı karşıya olduğuna vurgu yaptı. Suçluların bulunmasını isteyen Kazmaz, şöyle konuştu: “Bu son derece üzücü bir hadisedir. Arif Yılmaz hocamız Rize’nin yetiştirdiği çok önemli değerlerden bir tanesi. Rize’nin bilim dünyasına kattığı ender değerlerden bir tanesi. Kendisinin Rize’ye verdiği hizmetler unutulmaz. Bu şekilde kendisine bir tuzak ve komplo kurulması, kendisi emek verdiği üniversiteden böyle bir şeyle karşılaşması bizi son derece üzmüştür. Bizim kendisine desteğimiz tamdır. Burada bu suçu kim işlemiş ise devletin savcılarının, kolluk güçlerinin devreye girerek bunu kimin yaptığının ortaya çıkartılmasının soruşturularak bulunması gerekir.“

İSTİFA KABUL EDİLMESİN
Kazmaz yaptığı açıklamasında; YÖK, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunarak istifanın işleme konulmamasını istedi. Kazmaz konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Yüzde 92 oyla gelmiş üniversitemizin çok değerli rektörünün seçimle gitmesi gerekirdi. Rektörümüz Rize’nin çok önemli bir değeridir. İstifası kabul edilmesin. Kendisi büyük bir erdem gösterdi. Türkiye’de bir çok kurum ve teşkilata örnek olabilecek bir davranışta bulundu. Kurumuna sahip çıkarak istifa etme erdemini gösterdi. Ancak, biz kendisinin suçlu olduğuna inanmıyoruz. Gerçek suçluları hukukun ortaya çıkartacağına inancımız tamdır. Lütfen istifası kabul edilmesin ve Rize böylesine önemli bir değerini yitirmesin. Ben bunu MHP İl Başkanlığı kimliğimin ötesinde bir Rizeli olarak söylüyorum. YÖK, Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bu istifayı işleme koymasınlar ki Rize bu değerini kaybetmesin.”


Anahtar Kelimeler:
ergin
6.08.2013 23:25:20
mhp ilk defa hayirli bir iş yapti tebrikler....hocaya sahip çikmak lazim

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI