MESLEK OKULLARI YENİDEN DİRİLMELİ!

ADMOG (Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir) Proje Lideri ve TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alper KANCA; “Küresel rekabette başarı için tüm sanayi şirketlerinin en önemli meselele

YÖREDEN HABER 6.01.2016 07:51:03 82 0
MESLEK OKULLARI YENİDEN DİRİLMELİ!
Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir projesi kapsamında açıklama yapan Alper KANCA ;

“Türkiye, 20 yıl öncesine kadar iyi işleyen bir Meslek Lisesi sistemine sahipti. Meslek Lisesi öğrencileri iyi eğitim alıyorlar, sanayide çalışıyor, mezun olunca hemen iş bulabiliyorlardı.. Çok başarılı olup, azmedenler ise üniversiteye gidiyor, pratik deneyime sahip yetkin mühendisler olarak hayata atılıyorlardı.

Sonra, fırtınasız denizde gemi batırmak, maharetli bazı Meslek Liselerini kurban etti. Türkiye, en az 15 sene kaybetti. Nitelikli öğretmenler okullardan ayrıldı, başarılı çocuklar isteksiz oldu, veliler çocuklarını göndermemeye başladı. Çok uzun sürede oluşturduğumuz bir miras, heba edildi.

Bu yanlışın bedelini de günümüzde sanayi ödüyor. Karşımızda tüm meslek derslerini hem okulda hem endüstride görmüş, her türlü iş güvenliği, çevre bilincini almış teknik işçileri olan yabancı rakip şirketlere karşı, ortaokul-lise mezunu teknik eğitimsiz çalışanlara mücadele vermeye çalışıyoruz ve zorlanıyoruz.

Meslek okulları yeniden eski itibarlarını kazanmalı. Tüm sanayi şirketlerinin en önemli meselelerinden biri Meslek Okullarının yeniden dirilişi olmalı. Bu okulların ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmalıyız, eksiklerini tamamlamalıyız. Meslek Okullarına gidenlerin iyi eğitim almalarını sağladığımızda, hayat hepimiz için kolaylaşacak.

İşte bu anlamda, zaten kalibrasyon (doğrulama-yapabilirlik) sebebi ile işletmelerimizde

kullanımı kısıtlı olan ve çoğu da ithal gelen ölçüm aletlerinin toplanmasına, M.E.B. tarafından önerilen ihtiyaç sahibi okullara gönderilmesine önderlik etmek istedik.

Üyelerimizden gelen destek, deneme mahiyetinde bazı ölçüm aletleri gönderdiğimiz okul yetkililerinden aldığımız teşekkür, çevremizdekilerin teşviği bizi heyecanlandırdı.

Ne kadar doğru bir şey yaptığımızı her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Neredeyse sıfır maliyetle, yüzlerce çocuğun daha iyi bir eğitim almasına, Türk sanayiine katkı sağlamasına vesile olduk.

Sizlerin desteği, gayreti ve yardımseverliği ile Otomotiv Tedarik Sanayi olarak hepimizin gurur duyabileceği bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik.

Topladığımız ölçüm aletlerinin temizliğini sağlayan H. Bayraktar Meslek Lisesi öğrencilerden başlayarak destek sağlayan, fikir veren, yönlendiren, bağışta bulunan herkese çok teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

ADMOG (Atma Değerlendir Meslek Okullarını Güçlendir) Projesi kapsamında 60 TAYSAD üyesi firmadan toplanan araç ve gereçler, Türkiye genelinde 50’den fazla Meslek Okuluna ihtiyaçlar doğrultusunda teslim edildi. Proje kapsamında HEKSAGON Mühendislik ve Tasarım A.Ş. (HEXAGON STUDIO) tarafından, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu’na Dizel araç motoru teslim edilmişti.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI