MEHMET KAVALCI’NIN VEFATI HERKESİ ÜZDÜ

Rize’nin, İyidere İlçesi merkezinin en eski sevilen esnaflarından olan Hacı Mehmet Kavalcı’nın vefatı İyidere ilçesinde üzüntüye neden oldu.

YÖREDEN HABER 12.09.2017 20:34:33 42 1
MEHMET KAVALCI’NIN VEFATI HERKESİ ÜZDÜ

Rize Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde organ yetmezliğinden vefat eden Hacı Mehmet Kavalcı (80) esnaflıktan emekli olduktan sonra 10 yılı aşkındır Rize Müftü Mahallesinde evlatlarıyla yaşıyordu.

Bir kaç yıldır önemli sağlık sorunlarına karşı tedavi gören, İyidere’nin ilk esnaflarından olan Mehmet Kavalcı 5 kız 4 erken evlat babasıydı. Tanınmış gazeteci, yazar B. Ali Kavalcı ve kardeşi Yapraklar Mahallesi Muhtarı Ali Erdinç Kavalcı’nın amcaları olan merhum Mehmet Kavalcı’nın cenazesi, Yapraklar mahallesi camisinde öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığın da dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. İyidere’nin tanınmış en eski esnaflarından Kavalcı’nın cenazesine, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Ak Parti İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi, AK Parti İyidere İl Genel Meclis Üyesi Sabit Karafazlı, Türkiye Güreş Federasyonu As Başkanı Mahir Biberoğlu, SP Rize İl Başkanı Av. Muhammed Kaçar ve çok sayıda SP İl YK Üyesi ve İlçe Başkanları, BJK YK Üyesi Ahmet Kavalcı, Rize TÜFAD Başkanı Bilal Karafazlı, Çaykur İyidere Çay Fabrikası Müdürü Halil İbrahim Kurnaz, çeşitli siyası partilerin çok sayıda temsilcileri ve ÇAYKUR camiası çalışanları ile çeşitli STK başkanlarıyla, Rize Telekom İl Müdürlüğünün üst düzey yönetici ve çalışanlarının yanını sıra, Rize ve İyidere ilçesinde çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda görev yapan yöneticiler katıldılar.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI


Anahtar Kelimeler:
Hasan Basyi YAZICI (Yapraklar Mahallesi'nden)
7.05.2018 14:24:03
Ne güzel bir insandı. Böyle düzgün, güler yüzlü dost insanlar kolay yetişmiyor. Onun yanında rahat ederdiniz, huzur bulurdunuz. Onu karşılıksız sever, sayardınız. Allah rahmet etsin, mekanı Cennet olsun inşAllah. Hasan Basri Yazıcı, öğretmen.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI