Mecliste,İl Encümeni ve Birlik Seçimleri yapıldı

Rize İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı çalışmalarının ikinci birleşiminde İl Encümeni, Kaçkar Turizm Birliği ve Vilayetler Hizmet Birliğinde görev yapacak üyeler belirlendi.

YÖREDEN HABER 8.04.2014 15:31:03 51 0
Mecliste,İl Encümeni ve Birlik Seçimleri yapıldı
Meclis Başkanı Muhammed Avcı başkanlığında devam eden nisan ayı çalışmaları doğrultusunda 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 25. maddesi ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19.maddesi gereğince bir yıl (Nisan 2015 toplantısına kadar)  görev yapmak üzere, İl Genel Meclisinin kendi üyeleri arasından üç il encümeni üyeliklerinin gizli oy ve açık tasnif ile seçimi yapıldı.

Yapılan gizli oylama sonucunda mevcut 28 oyun tamamını alan M. Aydın Bilsel, Cafer Kuru ve Nurettin Baş İl Encümeni üyeliklerine seçildi.

Toplantının devamında ise Rize ve Artvin İl Özel İdarelerinin kurucu ortağı olduğu “Kaçkar Turizm Birliğinin”, Birlik Meclisine asıl üyelik için Ahmet Aksu, Musa Büyük, Yusuf Arısoy; yedek üyeliklerine ise Zeynep Akyıldız ve Mehmet Şamlı oy birliği ile seçilirken, Vilayetler Hizmet Birliğinin yapacağı olağan ve olağanüstü toplantılarda ilimizi temsilen görev yapmak üzere asıl üyeliğe Sabit Karafazlı, yedek üyeliğe ise İbrahim Türüt oy birliği ile seçildi.
Meclis Başkanı Muhammed Avcı, seçimlerin ardından yaptığı konuşmada İl Encümeni, Kaçkar Turizm Birliği ve Vilayetler Hizmet Birliği üyeliklerine seçilenleri tebrik ederek, “Seçilen arkadaşlarımızın meclisimize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, hayırlı çalışmalar yapacaklarına inanıyorum” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI