Meclis Başkanı Karaman'a Fahri Doktora Unvanı verildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanı takdim törenine katıldı.

YÖREDEN HABER 21.03.2016 10:31:33 112 0
Meclis Başkanı Karaman
TBMM Başkanı İsmail Kahraman Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanı takdim törenine katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 10. kuruluş yıl dönümünde TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a Siyaset Bilimi dalında Fahri Doktora unvanı verildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre Merkezi'ndeki törende TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra Vali Ersin Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milletvekilleri Hasan Karal, Osman Aşkın Bak, Hikmet Ayar, Ravza Kavakçı Kan, Şaban Dişli, Zeki Aygün, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve akademisyenler yer aldı. Üniversitelerde ve okullarda müdürlük ve rektörlük yapan akademisyenlere ödül verildikten sonra TBMM Başkanı Kahraman'a RTEÜ Konseyi tarafından 'Siyaset Bilimi' dalında Fahri Doktora unvanı takdim edildi. Doktora cübbesini RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın elinden giyen TBMM Başkanı Kahraman'a doktora beratı da verildi.

RENK ÇOK KAPSAMLI BİR EĞİTİM PROJESİ

Törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yapan Vali Yazıcı,' Eğitim bir ülkenin kalkınması için en önemli dinamiktir. Mavinin ve yeşilin bütün renklerine ev sahipliği yapan Rize'de eğitim–öğretim faaliyetleri de renklendi. Rize'de, eğitimin kalitesini ve başarısını artırmak için öğrenci kapasitesini geliştirmek ve öğretmenlerde motivasyonu yükseltmek amacıyla kısa adı RENK olan Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesini 2 yıldır uygulamaktayız. Bu projemize desteklerinden ötürü Üniversitemize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. RENK çok kapsamlı bir eğitim projesi. Değerler eğitiminden, kurumlararası işbirliklerine; sosyal ve sanatsal faaliyetlerden; mesleki gelişim programlarına uzanan pek çok başlıkta uygulama alanı bulunuyor. Nihai amacımız, Rize’nin pırıl pırıl evlatlarının çok daha nitelikli eğitim almasını temin etmektir ”dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'a 10.kuruluş yıl dönümünde fahri doktora unvanı verilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Vali Yazıcı,'Gönül dostluğu sıcaklığında sunduğumuz paye, bir kadir bilirlik nişanıdır 'dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK DEVLETTİR

Kendisine bu onuru layık görenlere teşekkür eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman da, eğitimin önemiyle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye'nin büyük devlet olduğunu ve büyük devletlerin dertlerinin de büyük olduğunu kaydeden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, 'Ahlak ve bilginin, terbiye ve tahsilin, eğim ve öğretimin de farklı şeyler olduğunu bilmemiz gerekiyor. Tek kanatla uçulmaz. Şayet, bilginin yanında ahlak, tahsilin yanında terbiye, maddiyatın yanında maneviyat olmazsa bir süre önce bin küsur akademisyenin teröristlere açıkça destek vermesinde olduğu gibi çok üzücü olaylar yaşayabiliriz' ifadelerini kullandı.

Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI