MADENCİNİN GÜNLÜĞÜ

Çayeli Bakır Madeninde profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilen ve birbirinden farklı birçok fotoğrafı barındıran “Madencinin Günlüğü” adlı sergi açıldı.

YÖREDEN HABER 9.12.2014 17:17:43 102 0
 MADENCİNİN GÜNLÜĞÜ
Çayeli Bakır Madeninde profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekilen ve birbirinden farklı birçok fotoğrafı barındıran “Madencinin Günlüğü” adlı sergi açıldı.
İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde 100 Yapım adlı şirketin sahibi Memiş Ali Yazıcı tarafından hazırlanan serginin açılışını Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap ve Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Iain Anderson yaptı. 

Böylesine anlamlı bir sergiyi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Ersin Yazıcı, bu fotoğraf çalışmasını bir nebze de olsa yer altındaki çalışmaları aksettirebilmesi açısından son derece başarılı bulduğunu ifade ederek,” Tüm Rizeli Hemşehrilerimi, sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesine katkı sağlayan bu sergiyi ziyaret etmelerini bekliyoruz” dedi.

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson da, burada yaptığı konuşmada, serginin 3 yıldır üzerinde çalıştıkları ve düşündükleri bir konu olduğunu belirterek, 'Ancak yer altı çok karanlık olduğu için istediğimiz standartta görüntü elde etmekte hep zorlanmıştık. Çoğunlukla bizler teknik insanlar ve mühendis olduğumuz için teknik konuları düşünürüz. Makine ve donanım üzerinde kafamızı yorarız' diye konuştu.

Fotoğraf sergisiyle madenciliğin en önemli ve hayati unsuru madencileri ön plana çıkarmayı düşündüklerini ifade eden Anderson,'Bizim yani madencilik sektöründe çalışanlar ve madenciler olmadan doğru düzgün üretim yapılamayacağının bilinmesini istiyorum. Bu nedenle zaten firmamızın sloganlarından biri olarak 'asıl cevherimiz çalışanlarımızdır' diyoruz' değerlendirmesinde bulundu.
25 fotoğrafın yer aldığı sergi, 3 gün açık kalacak.
Protokol üyeleri, daha sonra, sergide yer alan fotoğrafları inceleyerek Memiş Ali Yazıcı'dan bilgi aldı.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI