Laz Kavurması Yerli Hamsinin Dönüşü Muhteşem oldu.

Laz Kavurması Yerli Hamsinin Dönüşü Muhteşem oldu.

YÖREDEN HABER 16.01.2020 12:18:24 230 0
Laz Kavurması Yerli Hamsinin Dönüşü Muhteşem oldu.

PAZAR-Bu sezon balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürmeyen yerli hamsi patlama yaptı, iriliğiyle ise hayrete düşürdü. Rize- Pazarlı Balıkçı Selim Yıldız, 'Normalde hamsinin kilosunu 15 liraya satacaktık ama bugün 7,5 liradan satıyoruz' dedi.

Karadeniz'de sıcaklıkların kış aylarında mevsim normallerinden yüksek gitmesi, soğuk suları seven hamsilerin Rusya, Ukrayna ve Gürcistan gibi soğuk sahillere kaçmasına neden olmuştu. Son günlerde Karadeniz'de havaların soğuması ve denizde fırtına olmamasıyla birlikte hamsi, Karadeniz kıyılarına dönüş yaptı. Samsun- Batum sahillerinde yakalanan iri hamsiler balıkçıların ve vatandaşların yüzünü güldürdü.

“Laz Kavurması Yerli Hamsi Geri Döndü”

Rize-Pazar’da yıllardır balıkçılık yapan Selim Yıldız, 'Uzun zamandır yerli hamsi yoktu. Bugün hamsi patlama yaptı. 1 aya yakın yerli hamsi satamıyorduk. Karadeniz'in efsanesi geri geldi. Bugün gelen hamsiler, Karadeniz'in en büyük hamsisi olan Bu hamsilere biz “LAZ KAVURMASI” diyoruz. Her zaman dışarı çıkmaz. Çıkan hamsilerle birlikte vatandaşların da yüzü güldü. Hamsi, havaların sıcak gitmesinden dolayı çıkmıyordu. Son günlerde havaların soğuk gitmesi, denizin de rahat olmasıyla birlikte hamsi çıktı. İnşallah daha güzel hamsiler satarız. Normalde hamsinin kilosunu 15 liraya satacaktık ama bugün 7,5liradan satıyoruz' dedi.

Hamsi satıcıları, “Bu sene bu kadar büyük hamsi hiç satmadık. Hamsiyi gören vatandaşlar da yavaş yavaş ilgi gösteriyorlar' diye konuştular.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı