LAZ BÖREĞİ’ COĞRAFİ İŞARETİNDE MUTLU SON

LAZ BÖREĞİ’ COĞRAFİ İŞARETİNDE MUTLU SON

YÖREDEN HABER 9.01.2019 09:09:24 29 0
LAZ BÖREĞİ’ COĞRAFİ İŞARETİNDE MUTLU SON

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının uzun uğraşlar verdiği Hopa Laz Böreğinin coğrafi işaretinin alınmasında mutlu sona ulaşıldı.

T.C. Türk Patent ve Marka Kurumunun Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Dire Başkanlığı Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu tarafından Ardeşen Belediyesinin itirazı üzerine Hopa TSO’dan talep savunma talep etmiştir. Oda tarafından hazırlanan ikinci rapor ve akademik dayanakları değerlendirilerek Kurumun 2018-M-11835 sayılı kararlarında coğrafi işaret başvurusunu ‘Hopa Laz Böreği’ adıyla kabul ederek ilan metninde yayınlanmasını onaylamıştır.

Alınan kararda Coğrafi sınır Hopa olarak belirlenmiş ve ‘Hopa Laz Böreği üretimi Hopa’da gerçekleştirilmektedir’ ibaresine yer verilmektedir.

  1. TSO Yönetim Kurulu Başkanı meclis üyeleriyle sonucu paylaşırken yaptığı değerlendirmede 2 yıla yakın süren cabaların sonucunda Hopa adına ilk coğrafi işaretin alınarak önemli bir kazanım elde edildiğini vurgularken, bundan sonraki aşamada ekonomik açıdan üretimin geliştirilmesi ve Pazar bulunması çalışmalarına ivedilik verileceğini paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI