Lale ve Diğer türler incelemeye alındı

Dağ ve Doğa Fotoğrafçısı Engin Tavlı tarafından Kaçkar Dağı, Ovit ve Elevit Yaylasının üst kesimlerinde çekilen “Ters Lale” ve benzeri familyalar Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis tarafından incel

YÖREDEN HABER 2.07.2016 11:05:17 156 0
Lale ve Diğer türler incelemeye alındı
Tavlı bu kez Ovit ve Elevit Yaylasının üst kesimlerinde sadece bir bölgede bulunan ve 15 gün dünyaya gözlerini açan yeni bir Lale ve Çiçekleri Fotoğrafladı.
 A
TERS LALE (KAÇKARLAR-VERÇENİK)
Konu ile ilgili Prof. Dr. Fatih Seyis yaptığı açıklamalarda;
 
 “Bilindiği gibi Rize- Kaçkar Dağları Doğu Karadeniz’in ve Türkiye’nin en yüksek rakımlı dördüncü dağıdır. Kaçkar Dağı, görkemli görünümünün yanı sıra birden çok doğal güzellikleri de beraberinde barındırması nedeniyle eşsiz güzellikler sunmaktadır.

Haziran ayı içerisinde bu bölgede “Ters lale” olarak bilinen ve halk arasında “ağlayan gelin” olarak adlandırılan bitkileri Kaçkarların eteğinde rastlamak mümkündür.
 
Doğu Karadeniz bölgesinin kuzeyinde bulunan Kaçkar Dağları; mis kokan çiçekli yaylaları, birden çok zirve ve tepelere sahip olması ve dağ ve doğa sporları meraklılarını cezbeden ve Türkiye için ifade edilen, bir günde birden çok mevsimi bir arada yaşanabildiği yerlerden bir tanesidir” dedi.

Prof Dr.Fatih Seyis “Bu bölgede sadece “Ters Lale ler değil, Zambakgiller, yani Liliaceae familyasına ait bitkiler bakımından oldukça zengindir. İçesinde bulunduğumuz Rize ilinin Bitki Sistematiği RTEU Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından yapılmış olup,  Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Pazar MYO bünyesinde soğanlı bitkiler konusunda çalışmalar devam etmektedir.


  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI