Kütüphaneyi Ziyaret ettiler.

Pazar Veysel Vardal İlkokulu Ana Sınıf öğrencileri ve Öğretmenleri Nazire Güllü, Büşra Görmüş ve yardımcı öğretmen Zehra Zaman ile birlikte Pazar Mehmet Akif Ersoy İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek KİTAP OKUMA programına katı

YÖREDEN HABER 18.03.2016 10:41:29 124 0
Kütüphaneyi Ziyaret ettiler.
12 Öğrenci ile birlikte Kütüphaneyi ziyaret eden öğretmenlerden Nazire Güllü yaptığı açıklamalarda
“ Veysel Vardal İlkokulu Ana Sınıfı olarak 12 öğrenci ile birlikte Kütüphane gezisinde bulunduk. İlimizde düzenlenen RENK projesi kapsamında, çocukları Kütüphaneyi tanıması, kitapları sevmesi adına böyle bir çalışma yaptık.

Çocukların bir kısmı Kütüphane ortamını önceden tanıyordu.
Ne yazık ki birçoğunun, ya ailelerinin fırsatı olmadığı için veya çocukların ilgisini çekmediğinden dolayı kütüphane ile veya bu kadar çok kitapla tanışmamışlardı.
Biz okul olarak en iyi fırsatları sunmaya çalışıyoruz. Kütüphane gezisini biz her sene düzenliyoruz. Oldukça da yararlı oluyor. Ve ilgileri çekiyor.
Bu seneki çocuklarımızda içeriye girdiklerinde bu kadar çok kitabı gördüklerinden çok mutlu oldular. Kitapları görüp, okuduktan sonra okulda konuşacakları çok şeylerin olduğunu düşünüyorum.
Sınıf ortamında Tabiki kitaplarımız var. Onlarla zaman geçiriyoruz. Ama kütüphane apayrı bir olay. Şu an sadece sınıfta kitap görüyorlar ama, hayatlarının diğer kısımlarında kendilerine çok faydalı olacağını düşünüyorum. Kütüphaneyi tanıdıkları zaman, burada bir şekilde zaman geçirebileceklerini öğrenecekler.
İleriki hayatlarında da olumlu etkiler yapacağını düşünüyorum. Kütüphaneyi onlara sevdirebilirsek ne mutlu bize. Kitaplar hayatımızın her anında var. Günümüzde internet çağında olmamızın da dezavantajı olduğunu düşünüyorum. İnternet, tablet ve telefonlarla çok haşir neşir oluyorlar. Bu da kitapları biraz unutturdu sanki.
Kitapların tekrar kazanılarak çocukların hayatına  girmesi adına Kütüphanelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. 


kaçkar53.com paylaşan: abuzun
Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI