Kurulması şart oldu

Bölge İtfaiyesi ve katı atık tesisleri ne zaman kurulacak.

YÖREDEN HABER 10.04.2014 07:57:56 18 1
Kurulması şart oldu

Resmi Gazetede yayımlanarak kurulmasına karar verilen Bölge İtfaiyesi artık ele alınmalıdır.

Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin, Tunca belediyelerini kapsayan bölge itfaiyesi 500 bin liraya mal olup 750 metrekare kapalı alanıyla hizmet verecek.

30 Mart Yerel seçimlerinde Ardeşen Belediye Başkanlığını kazanan ve daha önce  Rize İl Genel Meclis Başkanı olan Hakan Gültekin muhtarlarla bir araya geldiği iftar yemeğinde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Gültekin açıklamasında “Ardeşen, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, Pazar ilçe belediyeleri ile Tunca Belde Belediyesi ve Rize İl Özel İdaresi’nin de ortaklaşa olarak hayata geçirecekleri proje netleşti. Aslında 4 ay önce bunun çalışması yapılmış, hatta kararı alınmıştı. Bölgemizdeki 5 ilçe ve Tunca Belediyesi’ni kapsayan bölge itfaiyesinin adı da Kaçkar olacak. Bölge itfaiyesinin kurulacağı yer de Ardeşen Liman Girişindeki Kamyoncular Kooperatifinin bulunduğu alan olacak.” Dedi.

Göreve yeni başlayan Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin'in konuyu tekrar gündeme getirmesinin çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz.Hakan Gültekin'in Bölge İtfaiyesi için yaptığı çalışma ve gayreti de yakından biliyoruz.

Son olarak Rize'de Meydana gelen Yangın'a müdahale etmekte zorluk çeken Rize İtfaiyesine,İlçelerden yardım giderek destek verilmiş olduğunu da göz önüne alacak olursak BÖLGE İTFAİYESİ'nin ne kadar önem arz ettiği ortaya çıkacaktır.

Bugün için İlçe Belediyelerinde mevcut İtfaiye araç,edavet ve personel yönünden yeterli donanım yoktur.Herhangi bir ilçede İtfaiye aracı arıza yaptığında durum daha da kötüleşiyor.Tamirde olan Aracın bulunduğu ilçede meydana gelecek olan herhangi bir yangına diğer ilçelerden gelecek itfaiyelerin anında müdahale etme şansı azdır.O yüzden konun tekrar ele alınarak çabuklaştırılması gerekir.


 

Anahtar Kelimeler:
Vatandaş
10.04.2014 13:16:23
Allah Korumuş Rize ve İlçelerde 10-15 kat binaya belediyeler izin veriyor. Ama ellerinde bu binalarda yangın çıksa söndürecek araç yok. Sayın Belediye Başkanlarımız ve Yetkililer lütfen Rize'nin bu sorununa bir çözüm bulunsun yoksa daha çok yangınlara müdahale bile edilemez. Allah korusun daha kötü sonuçlar da olabilir...

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI