Kurban harekatı başladı!

Hayvanlar Doğu'dan Batı'ya Tır'larla naklediliyor!

YÖREDEN HABER 6.09.2013 21:25:25 18 0
Kurban harekatı başladı!




Nüfusunun büyük çoğunluğunun hayvancılıkla geçimini sağladığı Kars'ta köylerden getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar kamyon ve TIR'larla batıya götürülüyor.

Kente geçen yıl yaşanan kuraklık ve şap hastalığının hayvan yetiştiricilerine olumsuz etkilediği Kars'ta hayvan üreticileri hastalıktan korudukları hayvanlarını yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyük şehirlerde görücüye çıkarıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde hayvanlarını kamyon ve TIR'lara yükleyen üreticiler, Tarım Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Trakya Bölgesi'ne hayvanlarını götürmek üzere yola çıkıyor.

HAYVANIN CANLI KİLOSU 4 TL.

Kars'ta hayvancılıkla geçindiği belirten Musa Ergenç, 9 ay içeride baktığı hayvanının para etmediğini belirterek yetkililerden destek istedi.

Musa Ergenç; 'Biz bu hayvana bu kışın bin 200 TL.'den saman yedirdik. 50 TL.'den yem yedirdik. Şimdi benim hayvanımın şu anki canlı kilosu 4 TL. ona göre siz düşünün kararı siz verin. Devletimizden beklentimiz köylü vatandaşların, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar olarak gelir desteği olmadığı durumda zorlanıyoruz. 9 ay ahırın içerinde bu hayvana bakmışım. Bugün ben hayvanımın tanesi vermişim 1,5 bin TL.'ye artık bununla nasıl geçinilir' dedi.

Kars'tan yüklediği hayvanlarını Kayseri'ye gönderdiğini kaydeden Musa Ergenç, Kars'ta hayvancılığın içler acısı durumda olduğuna da dikkat çekti.

Kars'ta kent dışına günlük olarak yaklaşık 300-400 küçük ve büyük baş hayvanın sevk edildiği vurgulandı.

Hayvan sevkinin bazı kişilerce günlük 2 bin olduğunun da gerçeğini yansıtmadığını ifade eden hayvan üreticileri, Kars'tan günlük 2 bin hayvanın il dışına çıkmadığının da altını çizdiler.

Zaman 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı