KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI SAYIN MEHMET NURİ ERSOY RİZE’DE

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI SAYIN MEHMET NURİ ERSOY RİZE’DE

YÖREDEN HABER 31.10.2019 10:54:21 29 0
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI SAYIN MEHMET NURİ ERSOY RİZE’DE

Kültür Ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Rize Valisi Kemal Çeber ve beraberindeki heyetle birlikte Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Ovit Tüneli, Meles Köyü ve çevre köyleri ziyaret ederek bölgenin turizm potansiyelini arttırmak, turizme katkılarını değerlendirmek üzere yerinde incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, programının devamında otel işletmecileri ve turizm acente sahipleriyle bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya gelerek, bölgenin turizm potansiyeli ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıya Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Rize Milletvekili Muhammet Avcı’da katıldı.

Toplantı sonrasında basına açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nuri Ersoy, 'Özellikle Rize doğa turizmi ve alternatif turizmi ile ön planda olan bir bölgemiz. Hem yaylalardaki potansiyeli görmek hem de alternatif kayak turizmi ile ilgili ne tür çalışmalar yapabiliriz bu anlamda incelemelerde bulunduk. Belediye başkanlarımız ve turizm paydaşlarıyla küçük de olsa bir çalıştay yaptık. Onların sorunlarını dinledik notlarımızı aldık. Çözümlenebilecek sorunları hızlıca çözüp Rize'nin potansiyeli ile ilgili neler yapabiliriz onlara bakacağız. Özellikle 2020 itibarıyla tanıtımına ağırlık vereceğiz. Rize'nin en büyük problemlerinden biri, turist profilindeki çeşit azlığı. Ağırlıklı olarak Türk ve Arap turistlerle çalışılıyor. Buna bir çeşitlilik getirmeye çalışacağız. 2020 itibarıyla ve 2023'e kadar da aşamalı bir şekilde turist profilini bu bölgede çeşitlendireceğiz. Genelde Karadeniz'in sıkıntısı bu ve Karadeniz'in tamamında bu tarz bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Bunu ilave alternatif ürünlerle de destekleyip turist sayısını artırarak ve turist profilini çeşitlendirerek, turizm gelirlerini artıracağız.

Bölgenin ana sıkıntısı tanıtım. Burada turizm geliştirme ajansına çok fazla iş düşüyor. Bu potansiyelin tanıtımı önemli. Farklı pazar çeşitliği açısından; sadece iki pazara endekslenmiş ağırlık olarak. Biz burada pazar çeşitliliğini de yapacak, ayrıca mevcut potansiyelin farklı ülkelere tanıtılmasını da sağlayacak bir program dahilinde bu yıl itibarıyla çalışmalara başlıyoruz. Birkaç yıl içinde çalışmaların etkilerinin görüleceğini düşünüyorum: Turist profilinde değişiklik ve turist sayısında artış olacak. Zaten Rize'de yeni bir havalimanı projesi hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu da yapıldıktan sonra ürün çeşitliliği olarak da bir kayak merkezi ekleyebilirsek. Bunun sonuçlarını da ilerleyen yıllarda alırız.

Karadeniz bölgesinin genelinde özellikle personel sıkıntısı var. Buradaki turizm meslek liselerinin geliştirilmesi ve sayısının artırılmasıyla ilgili çalıştayda bir konuşma yaptık, talepler de var. Milli Eğitim Bakanlığımızla da hem ben hem milletvekilimiz görüşecek. Buradaki turizm meslek liselerinin sayılarını artırma yoluna gideceğiz' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI