KÜÇÜK BOYDA BALIK AVCILIĞINA GEÇİT YOK

KÜÇÜK BOYDA BALIK AVCILIĞINA GEÇİT YOK

YÖREDEN HABER 18.01.2020 14:05:13 25 0
KÜÇÜK BOYDA BALIK AVCILIĞINA GEÇİT YOK

Hayati Akbaş

ARTVİN-Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılığın sağlanması amacıyla Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ve Denetim görevlilerince iç sularda, karaya çıkış noktalarında, balıkçı barınaklarında ve perakende satış noktalarında denetimlere devam ediyor.

Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “Denetimler 1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu kapsamında yürütülmekte olup kanunda '7191 Sayılı Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun' ile bir takım değişiklik ve düzenlemeler yapılmıştır. Uygulama, sorumluluk ve cezai müeyyidelerde yapılan bu değişikler 01.01.2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

08.01.2020 günü Hopa Liman'ında Hopa Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ortaklaşa yapılan denetimlerde bir nakil gemisinde 'Yasal Avlanılabilir Boy Altında Su Ürünleri' tespit edilmiştir. Gemi sahibi hakkında İdari Para Cezası kesilerek 6976 kg küçük boyda istavrit balığına el konulmuştur.

Kaynaklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için yasak su ürünleri avcılığı ve satışına engel olunabilmesi önem arz etmekte olup vatandaşlarımızın tespit ve talepleri denetimlerde etkinliğimizi arttıracaktır.” İfadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI