KÖYLERE YAPILAN YATIRIMLAR ELE ALINDI

MERKEZ İLÇE KÖYLERİNE YAPILAN YATIRIMLAR ELE ALINDI

YÖREDEN HABER 7.01.2014 16:08:08 17 0
 KÖYLERE YAPILAN YATIRIMLAR ELE ALINDI

 Rize Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Toplantısı, Rize Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında gerçekleştirildi.

          Valilik Toplantı Salonunda yapılan ve Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen yatırımlar ile 2014 yılında planlanan projelerin değerlendirildiği Encümen Toplantısına Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Mehmet Özer, Birlik Müdürü Şakir Kurk ve diğer encümen üyeleri katıldı.

          Toplantının ilk bölümünde Vali Yardımcısı Özer, yaptığı bilgilendirmede; 2013 yılı içerisinde Rize Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğine, çeşitli kaynaklardan 3.434.293,56 TL kaynak aktarıldığını, aktarılan bu kaynaklar ile Paşaçur Grup İçmesuyu projesi kapsamında Aktaş, Taşlık, Güzelyurt, Akarsu ve Üçkaya Köylerinin içmesuyu işlerinin bitmek üzere olduğunu ifade etti.

         Ayrıca Selimiye, Yeniselimiye, Beştepe, Topkaya, Örnekköy ve Dörtyol Köylerinin içmesuları, 30 köy yolunda 4000 m. beton kaplama, 3 köyde de 1000 m. asfalt kaplama işinin tamamlandığını ve 5 köyde de 5 adet 700 m3 taşduvar işinin yıl içerisinde bitirildiğini belirtti.

Gerçekleştirilen bu yatırımların yanı sıra, köylerin altyapılarını iyileştirme çalışmalarının gerçekleştirildiğini ve bu faaliyetler esnasında 22450 m. içmesuyu borusu, çeşitli ebatlarda 131 adet büz, 728 m. koruge boru ile 700 m3 balans malzemesi temin edilerek ihtiyaç sahibi köylerin kullanımına verildiğini söyledi.

         Rize Valisi Nurullah Çakır, toplantının son bölümünde yaptığı değerlendirmede, gerçekleştirilen bu Encümen Toplantısı ile de 2013 yılında gerçekleştirilen yatırımlar ile 2014 yılı projelerinin genel anlamda bir koordinasyonunu sağlamaya amaçladıklarını söyledi.

         Vali Çakır, ayrıca; “Çalışma şartları bakımından, geçmiş ile bu günü kıyasladığımız zaman, Ülkemizin yakalamış olduğu ekonomik büyümeye paralel olarak, hem teknik anlamda hem de yasal düzenlemeler anlamında ki gelişen şartlar sayesinde, bugün çok daha iyi bir noktada olduğumuzu görüyoruz. Hizmetlerin köylerimize ulaştırılması noktasında, Rize’nin coğrafi yapısının zorluğu aşikar, buna rağmen gerçekleştirilen aktif çalışmalarla, başarılı hizmetlerin üretmesi demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlayacaktır. Bu yönüyle yürütülen projelere sürekli olarak destek veren köy muhtarlarımıza ve Rizelilere, Birlik çalışanlarına ve encümen üyelerine teşekkür ediyor ve 2014 yılında en güzel hizmetlerin halkımıza ulaşması temennisinde bulunuyorum” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI