Koronavirüs salgını nedeniyle göç olayı terse döndü

Rizeli gurbetçiler 40 yıl sonra baba ocağına geri döndüler.

YÖREDEN HABER 27.05.2021 09:32:04 54 0
Koronavirüs salgını nedeniyle göç olayı terse döndü

MÜCAHİD UZUN

PAZAR-Rizeli gurbetçiler 40 yıl sonra baba ocağına geri döndüler.

Pandemiden önce köylerden şehirlere göç hızlı bir şekilde artarken, Pandemi nedeniyle köylerini terk edenler tekrar baba ocaklarına dönüyor.

Rize’nin Pazar İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden Ferhat Savaş (60),Mehmet Uzun (61) yaklaşık 40 yıl gurbette yaşadıktan sonra baba ocağında ev yaptırarak geriye döndüler.

Ferhat Savaş, “ Bulunduğumuz mahallede geçim olanakları o dönemlerde oldukça kısıtlıydı. Ben de mahallemi terk ederek İstanbul’a gittim. Orada TIR şoförlüsüne başladım.30 sene dünyayı gezdim. Pandemi hastalığından dolayı kardeşlerimle Mahallede ev yaptırdık. Bende ailemle geri döndüm. Buralarda hayat var. Çocukluk yaşamadım. Şimdi o duyguları yaşıyorum” dedi.

Mehmet Uzun, “ 61 yaşımdayım.20 yaşımda buradan göç ettim. Ankara, Samsun ve Konya’da uzun yıllar kamuda çalışıp emekli oldum. Buraya dönmeyi kararlaştırdık. Evimizi yaptık. Eşyalarımı topladım. Ve baba ocağına geldim.40 yıl sonra yeniden dünyaya gelmiş gibi mutluyum. Şehir hayatından ve özellikle de Koronavirüs hasatlığından dolayı daha da sıkıldık. Eve kapandık. Hasta olduk. Şimdi ise burada sanki hiç hastalık yokmuş gibi hayata alışmaya çalışıyoruz. Her ne kadar tedbirlere riayet ediyorsak da bağ bahçe ve doğal hayat bir başkaymış da biz bunu bilemiyorduk. Herkese tavsiyem. Şehirlerin boğucu atmosferinden köylere dönün. Yeni bir hayatın Temelini atın “dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı