Kent konseyi harıl,harıl çalışıyor

Rize Kent Konseyi genel kurul sonrasında Yürütme Kurulu'na seçilen yeni üyeler, Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ettiler.

YÖREDEN HABER 2.09.2014 14:39:12 54 0
Kent konseyi harıl,harıl çalışıyor
Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu başkanlığında Rize Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Yürütme Kurulu üyeleri Abdullah Oğuz Hut, Emel Kuk, Mustafa Yılmaz, Muhittin Sandıkçı, Murat Yazıcı, Nagihan Kaynak, Sadullah Köse, Tuncay  Maşalacı, Ümit Terzioğlu Deniz ve Vedat Aydın  hazır bulundu.

Rize Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, yeni seçilen yürütme kurulu üyeleri çalışma alanları hakkında bilgi sundular. Başkan Topçu'da yürütme kurulu ve çalışma gruplarıyla birlikte Kent Konseyi'nin ilimize büyük katkılar sağlayacağını belirterek Vali Ersin Yazıcı’ya Kent Konseyi'ne sağlayacağı desteklerden dolayı teşekkür etti.
Kent Konseyi Başkanı Metin Topçu , 'Rize'de ciddi bir ekip çalışması yapmayı düşünüyoruz. Kent konseyini gerçekten tam işlevsel hale getirmek için arkadaşlarımızla beraber çalışacağız. Rize'nin sorunlarını biz siyasi görüş ayrımı yapmadan, vatandaşlarımızın sorunlarını dile getiren ve çözüm arayan olacağız. Herkes ile uyumlu çalışma gayreti içerisinde olacağız.  Rize’mizin, Rizeli vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir kente sahip olması için bu göreve geldik. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz”. Yönetim grubunda bulunan kişilerin aynı zamanda çalışma gruplarının da başkanı olduğunu kaydeden Topçu, “ Görev taksimatı yaptık, çalışma gruplarını belirledik,  belediye meclisine tavsiye kararlarımız olacak” dedi.

Seçimli genel kurulda Rize Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Metin Topçu ve Yürütme Kurulu üyelerini kutlayan Vali Ersin Yazıcı, kent konseylerinin, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği, ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar olduğunu söyleyerek, yeni seçilen Rize Kent Konseyi’ne başarılı bir çalışma dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.
Kent Konseyi'nin kentin meseleleri konusunda göstereceği duyarlılığı önemsediğini belirten Vali Yazıcı, konseyin bir taraftan eksiklikleri gözetlerken, bir taraftan da çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti.
Vali Ersin Yazıcı, daha sonra Rize Kent Konseyi üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI