Kemençe ve tulum coşkusu‏

Erzurum’da eğitim gören Karadenizli öğrenciler tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Hayde Gidelum Hayde’ isimli gece coşku dolu görüntülere sahne oldu. Birlikte eğlenme fırsatı bulan Karadenizliler, gecede kemençe ve tulum eşliğinde b

YÖREDEN HABER 1.11.2014 09:02:14 105 0
Kemençe ve tulum coşkusu‏
Cengiz YILDIRIM
Erzurum Çırağan Düğün Salonunda gerçekleşen geceye ilgi büyük olurken, sadece Karadenizli değil, Erzurumlu gençlerinde katılması dikkat çekti. 

Geceye katılan davetliler, “Her ne kadar Karadeniz’den uzakta olsak da kültürümüzü ve gelenek göreneklerimizi unutmama adına bu tür gecelere katılıyoruz” dediler. Gece geç saatlere kadar horon oynayan Karadenizliler, büyük bir coşku yaşadılar. Gecenin organizatörü olan Mustafa Avcı, böyle gecelerin insanları birbirine yakınlaştırdığını ve güzel dostluklara vesile olduğunu söyleyerek her yıl ‘Hayde Gidelum Hayde’ gecesini tekrarlayacaklarını belirtti.

Avcı, “
Gecenin amacı tüm üniversitedeki kardeşlerimizle dostlarımızla birlikte olmak ve yöremizin, geleneklerimizin de Erzurum’da sürdürmemiz. Böyle bir gecede birleşmemizi sağlayan, herkesle iç içe olmak tanışmak ve kültürümüzün bize verdiği miras gibi gördüğümüz ve sesini duyduğumuzda yerimizde duramadığımız kemence ve tulumdur. Etkinliğimiz tabi ki Karadenizlilere dönük oldu ama geleneğimizi göreneğimizi herkesin tatmasını görmesini istedik.

Gecemizde sadece Karadeniz insanını yoktu. Egesinden Akdeniz bölgesine kadar bütün arkadaşlarımız gecede bizimleydi ve bize mutluluk verdiler. Horonu merak edenler, bizde o gecede oynamak istiyoruz merakıyla gelenler oldu ve bu bizim için bir mutluluktur.

Çünkü onlara bir şeyler öğretebilirsek ne mutlu bize.
 Daha önce böyle bir etkinliğim gece üzerinde olmadı ama organizatörlük işine lise yıllarımda başladım. Mezuniyet töreni düzenlemiştim ve büyük ilgi görmüştüm. Arkadaşlarım ve hocalarım tarafından tebrik edilmek büyük mutluluk olmuştu benim için. Bu sene ilkini düzenlediğimiz 'Hayde Gidelum Hayde’ Karadenizliler gecesinin her yıl düzenleyeceğiz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur ve herkes bu geceden memnun kalır”
şeklinde konuştu. 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI